Hvad test bruges til at diagnosticere Lupus?

07/03/2013 by admin

Lupus er notorisk vanskeligt at diagnosticere og ofte efterligner andre betingelser. Mens visse symptomer--som klassiske "sommerfugl udslæt"--kan være tyder på lupus, skal adskillige laboratorieundersøgelser udføres for at bekræfte diagnosen. De fleste test for lupus er simpel blod trækker, men urin test kan også udføres. Lejlighedsvis, er en væv biopsi også påkrævet.

ANA

Antinukleære antistoffer (ANA) test er normalt en af de første blodprøver udføres når lupus er mistænkt. Ifølge Lupus Foundation of America, denne test er positiv i 97 procent af patienter, lupus, men mange mennesker uden lupus har også et positivt testresultat.

Andre antistof-test

Fosfolipidantistoffer er forhøjet i omkring 30 procent af lupus syge. Anti-RNP antistoffer, anti-Ro/SS-A og La/SS-B antistoffer og anti-dsDNA antistoffer er også almindeligt forhøjet i lupus. Blodprøver for niveauer af disse antistoffer bruges som bevis for eller imod diagnosticering af lupus.

ESR

ESF (blodsænkning) eller "sed sats" Testen måler niveauet af et protein i blodet, som bliver forhøjet når systemisk inflammation er til stede. Denne test er næsten altid positive i folk med lupus, men infektioner og andre betingelser kan også løfte ESR.

Urinanalyse

Som med andre test for lupus, kan ikke en urintest afgøre om, hvorvidt en person har sygdommen, men det kan give understøttende dokumentation. Protein og celle kaster findes ofte i urinen af patienter, lupus og kan angive nyreskader fra sygdommen.

Biopsi

Sjældent, kan en væv biopsi være nødvendigt at kigge efter antistoffer eller unormale celler. En lille prøve af væv (normalt fra huden eller nyrer) er fjernet og undersøges mikroskopisk for tegn på lupus.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com