Den mest almindelige årsag til demens

03/29/2014 by admin

Den mest almindelige årsag til demens

Oversigt

Hvad er demens?

Demens, en unormal hjernens tilstand, er når din hjerne celler gradvist die, forårsager hukommelsestab, problemer med tænkning, læring og opfatte, samt problemer med adfærd. Den mest almindelige årsag til demens er Alzheimers sygdom. Videnskabsmand har ikke identificeret nogen enkelt grund hvorfor hjerneceller hos mennesker med Alzheimers sygdom dør, men de kender nogle risikofaktorer, der øger dine chancer for at få Alzheimers sygdom. De ved også, at ophobningen af to abnorme proteiner i hjernen spiller en rolle i at forårsage Alzheimers sygdom.

Fjernstyrbar risikofaktorer

Alvorlige hovedskader øge dine chancer for at udvikle Alzheimers sygdom. For at beskytte dit hoved fra skade, lukkebeslaget din sikkerhedssele, når du ridning i en bil, bære en hjelm, når du deltager i sport og holde rod til et minimum i dit hjem.

Hold dit hjerte og blodkar sunde også, fordi din risiko for at udvikle Alzheimers sygdom øger fra under forhold, der skader dit hjerte eller blodkar, som hjertesygdomme, slagtilfælde, forhøjet blodtryk, højt kolesteroltal og diabetes. Arbejde med din læge, hvis du har nogen af disse betingelser.

Resultater af forskning rapporteret i juli 2009 i Alzheimer's Association internationale konference om Alzheimers sygdom i Wien viser, at leve en sund livsstil mindsker dine chancer for at få Alzheimers sygdom. Dette betyder, at opretholde en normal vægt, undgå tobak, opholder sig socialt aktive og træner dit sind og krop regelmæssigt.

Hvis du har mistanke om du måske har Alzheimers sygdom, Sørg for at få tjekket af en læge, fordi nogle sygdomme og underliggende betingelser forårsage symptomer svarende til Alzheimers sygdom. Disse omfatter vitamin B12-mangel, fejlernæring, hypothyroidism og hypoglykæmi.

Ukontrollabel risikofaktorer

Som du alder, dine chancer for udviklingslande Alzheimers sygdom øger. Efter alder 65 fordobler sandsynligheden for at du får Alzheimers sygdom. Ifølge Dr. Samuel Gandy, en Alzheimers forskningschef, fordobler at have et familiemedlem med Alzheimers sygdom din risiko for at udvikle Alzheimers sygdom. Plus vises unormale proteiner i hjernen hos personer med en genetisk risiko med en meget højere hastighed end normalt.

Plaques og Tangles

Efterhånden som du bliver ældre, kan proteiner kaldes plaques, lavet af beta-amyloid protein, bygge mellem dine nerveceller og beskadige forbindelsespunkter mellem neuroner. Dette forstyrrer kommunikationen mellem nerveceller. Plaques synes at udvikle sig i områder af hjernen er ansvarlig for hukommelse.

Proteiner kaldet tangles, der består af tau protein, kan formularen ind døende celler samt. Tau protein forstyrrer hjerneceller i nogle måde, men lige hvordan stadig forbløffer forskere. De fleste mennesker tilegne sig nogle plaques og tangles som de bliver ældre. Men, mennesker med Alzheimers sygdom har mange flere plaques og tangles end normalt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com