Behandlingsmuligheder for skizofreni

05/04/2013 by admin

Skizofreni er en psykisk sygdom karakteriseret ved vanskeligheder adm. følelser, beslutninger, vedrører andre og adskille fantasi fra virkelighed. Omkring 1 procent af den amerikanske befolkning lider af betingelsen, Ifølge National Institute of Mental Health. Symptomerne starter typisk være mærkbar i mænd i deres sene teenageår eller tidlige 20s og kvinder i deres 20s og 30s. Fælles tegn omfatte social tilbagetrækning, vrangforestillinger, hallucinationer, uorganiseret tankegang og kognitive defekter. Skizofreni har ingen kur men behandling fokuserer på at tillade patienter at leve uafhængigt og produktivt liv.

Medicin

Skizofrene er typisk ordineret medicin for at hjælpe med at stabilisere niveauet af kemikalier i hjernen at kontrollere humør. Disse lægemidler kaldes antipsykotika og falder i to kategorier: typisk-- eller konventionelle--antipsykotika og atypiske antpsychotics.

Typiske antipsykotika omfatter chlorpromazin, fluphenazin, haloperidol, trifluoperazine og thioridazin. Disse medikamenter har mere generende bivirkninger end Atypiske antipsykotika, som omfatter risperidon, clozapin, quetiapin og Ziprasidon.

Atypiske antipsykotika anses for at være så effektiv som den konventionelle medicin, men er ofte at foretrække fordi de forårsager færre bivirkninger.

Psykosociale behandlinger

Når patienterne begynder at tage deres medicin og har haft deres humør stabiliseret, psykosociale er behandlinger ofte bruges til at hjælpe patienterne lære at håndtere deres sygdom og funktion med det. Psykosociale behandlinger omfatter individuelle og gruppe terapi og lære overlevelsesmekanismer at tillade patienter at fungere socialt med sygdommen. Patienter, der gennemgår disse behandlinger er mere tilbøjelige til at bo på deres medicin. Familiemæssig støttegrupper er også anbefales til nære familiemedlemmer af skizofrene til at hjælpe dem med at lære at håndtere og hjælpe deres elskede håndtere betingelsen.

Indlæggelse

Når symptomer på skizofreni blive svær eller sætte patienter risikerer at skade sig selv eller andre, indlæggelse kan være nødvendig. Patienter, der lider af hallucinationer og vrangforestillinger, især, kan være nødvendigt at være indlagt, indtil betingelsen kan bringes under kontrol. Indlæggelse kan også være behov for patienter, der misbruger alkohol og narkotika og stoppe med at tage deres medicin, så tilstand forværres.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com