Rollen, Fællesskabet jordemoder

10/09/2016 by admin

Rollen, Fællesskabet jordemoder

Mødres og spædbørns sundhed er centrale indikatorer for vitaliteten i enhver kultur. Alle samfund har en stærk interesse i beskyttelse og tjener deres gravide kvinder og nyfødte behov. Fællesskabet jordemødre tjene kritiske roller ved at fremme uddannelse, sundhedspleje og ressourcer for kvinder i den fødedygtige alder. Ud over den traditionelle rolle i fødslen omstilling, et fællesskab jordemoder også funktioner i en række andre roller relateret til kvinders sundhed.

Roller og resultater

Fællesskabet jordemødre udføre rutinemæssige kvinders sundhed checkups, uddanne kvinder om prænatal sundhed og ernæring, give fødsel uddannelse klasser og bistå kvinder med amning og spædbarn care. Som arbejdskraft og fødsel ledsagere give jordemødre coaching og komfort. Fødsler med deltagelse af jordemødre resultere i bedre fødsel resultater, herunder reduceret brug af smertestillende medicin, færre episiotomi og mindre hyppig brug af pincet, ifølge Cochrane-samarbejdet. Fællesskabet jordemødre spiller vigtige roller i landdistrikterne og i andre omstændigheder, under hvilke adgang til hospitaler og fødselslæge er begrænset.

Typer af jordemødre

Praksis og juridiske status af jordemødre varierer fra sted til sted. Udtrykket "Fællesskabet jordemoder" har ikke et universelt forstået betydningen, men det mest almindeligt refererer til en jordemoder, der praksis uden for et hospital i boligen, klinikker og fødsel Centre. Mindre hyppigt anvendes udtrykket "Fællesskabet jordemoder" til at skelne mellem traditionelle jordemødre (også kaldet "lå jordemødre" eller "direkte post jordemødre") og praktikere godkendt af American College i sygeplejerske-jordemødrene, herunder en certificeret sygeplejerske-jordemoder (CNM) og en certificeret jordemoder (CM),

Jordemoder i USA

Fleste af jordemoder-assisteret fødsler i USA er overværet af CNMs og CMs, og 96 procent af sådanne fødsler forekommer i hospitaler. Men antallet af kvinder vælger jordemødre for out-of-hospital fødsler synes at være stigende. For eksempel, rapporterede Californien Medical Board en 35 procent stigning i planlagte home fødsler mellem 2007 og 2008 (fra 1,687 til 2,278).

Jordemoder på verdensplan

I de fleste dele af verden er jordemoder-deltog fødsler normen. Verdenssundhedsorganisationen (WHO) offentliggjort et positionspapir i 1985, der fastsat internationale standarder for fødslen muligheder. DER anbefales for uddannelse og fremme af Fællesskabets jordemødre og instrueres i at jordemødre pleje være standard for normal graviditet og fødsel. Selv om udnyttelse af jordemødre varierer fra land til land, tjener Fællesskabet jordemødre vigtige funktioner internationalt, især i landdistrikterne og udviklingslande.

Tendenser

Offentliggjorte undersøgelser demonstrere sikkerhed af fødslen med en kvalificeret jordemoder har resulteret i en stigning i jordemoder-deltog fødsler i USA. I 1990, blev kun 3,9 procent af fødsler overværet af jordemødre. Dette tal mere end fordoblet til 8 procent af 2003. Efterhånden som flere kvinder efterspørgsel adgang til jordemoder pleje, og som offentligt ansatte søge måder at sænke udgifterne til barsel pleje, Fællesskabet jordemødre er tilbøjelige til at spille endnu større dele i sundhedspleje, uddannelse og fødsel.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com