Hvordan tester læger for Diabetes?

12/19/2013 by admin

Hvordan tester læger for Diabetes?

Introduktion

Ifølge den amerikanske Diabetes Association lever 8 procent af hele USA 's befolkning i dag med diabetes. Tyve-fire procent af dem, der lider af sygdommen er endnu ikke blevet diagnosticeret. Diabetes er en lidelse, der forårsager din krop til at have problemer med insulin. Insulin er et vigtigt stof i kroppen, der hjælper med at regulere blodsukkeret, som hjælper dine celler få næringsstoffer de har brug for at trives. Hvis de ikke behandles korrekt, diabetes kan forårsage alvorlige skader på disse celler, og i nogle ekstreme tilfælde kan endda føre til døden.

Fastende Plasma Glucose

En af de første måder, hvorpå læger test for diabetes er gennem en fastende plasma glucose (FPG) test. En FPG er gjort ved at tage en blodprøve efter en patient har fastende for mindst otte timer. Hvis glukose kommer tilbage som 100 til 125mg/dL, som patienten præ-diabetes. Hvis glukose niveauet er over 126mg/dL, så betragtes patienten diabetisk. En FPG er den billigste form for test, men ikke den mest nøjagtige.

Oral glukosetolerance

En mere præcis form for test for diabetes kaldes en oral glukose tolerance test (OGTT). Ligesom en FPG, patienten bliver bedt om at hurtigt for otte timer før blodet er taget. Seks timer i testen tages patientens første prøve af blod og patienten bliver bedt om at drikke en glucose blanding af vand og 75 gram af glukose. To timer senere, er blodprøven taget igen. En glukose niveau af 140 og 199 mg/dL betegner en patient blive præ-diabetes. Et niveau på 200 mg/dL eller derover betegner en patient som at blive diabetisk.

Tilfældige Plasma glukose

Den tredje mulighed for glukose test kaldes en tilfældig plasma glukose test. Denne test kræver ikke fastende, og kan tages når som helst. Selv om denne test ikke registrerer præ-diabetes, er det i stand til at teste for sukkersyge. I de fleste tilfælde, en tilfældig plasma glukose test er i forhold til diabetes symptomer en patient kan opleve at diagnosticere diabetes. Ifølge den nationale Diabetes Information Clearinghouse (NDIC), kan symptomer på diabetes omfatte en stigning i tørst, vandladning og uforklarlige tab vægt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com