Årsager til Orthopnea

11/08/2013 by admin

En person kan sove mere komfortabelt med hovedet hævet af flere puder. Nogle mennesker er en præference; i andre er det en indikation af, at de lider af orthopnea. Årsagerne til orthopnea kan være fysisk eller psykologisk.

Fakta

Orthopnea er en vejrtrækning problem karakteriseret ved åndedrætsbesvær samtidigt med at liggende. De fleste patienter, der oplever orthopnea vågner forpustet i løbet af natten. Nogle patienter oplever åndenød så akut de nødt til at sove, holdt oppe i en siddende stilling i stedet liggende i sengen for at holde hovedet forhøjet for at ånde dybt. Orthopnea kan være forårsaget af hjerte, lunge og søvnapnø problemer.

Hjertestop

Orthopnea kan være relateret til hjerte betingelser, herunder hypertensive hjertesygdomme og kongestiv hjerteinsufficiens. En patient med hypertensive hjertesygdomme har en svækket hjerte, der er mindre i stand til at pumpe blod rundt i kroppen. Når han ligger, genfordeles blodvolumen i hele kroppen, hvilket gør det mere udfordrende for hjertet at pumpe blodet fra lungerne. Dette kan medføre åndenød. En patient med kongestiv hjerteinsufficiens kan have en lignende oplevelse når liggende og kan også vække stakåndet på grund af orthopnea.

Lunge

Pulmonal problemer kan også forårsage orthopnea, herunder kronisk obstruktiv lungesygdom--KOL. En patient med KOL oplever ofte hævelse af og øget Slim niveauer i de vigtigste luftvejene i lungerne. Lungestase ligesom der er normalt lettet, når en patient hold hans krop oprejst i en stående eller siddende stilling. Når han ligger på sengen om natten til at sove, forværres trængslen, fører til problemer med vejrtrækning og eventuelt udløse orthopnea.

Angst

Nogle patienter med angstlidelser karakteriseret ved panikanfald kan også opleve orthopnea. Symptomer på en panik angreb omfatter smerter i brystet, intense følelser af frygt og den fornemmelse, at du ikke kan fange din ånde. Hvis en panik angreb er udløst om natten, mens en patient er i søvn, hun kan vække stand til at indånde og oplever orthopnea.

Søvnapnø

Nogle af årsagerne til søvnapnø kan også forårsage orthopnea. I søvnapnø oplever en patient episoder af stoppet vejrtrækning under søvn, ofte varede længere end 10 sekunder. Årsager kan omfatte nasal obstruktion, en smal luftvejene i halsen og store tonsiller. Disse kan også føre til åndedrætsbesvær normalt samtidigt med at liggende.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com