Karakteristik af tuberkulose

12/13/2013 by admin

Tuberkulose er en potentielt livstruende sygdom, der påvirker lungerne. Ifølge de Mayo Institut for medicinsk uddannelse og forskning dræber tuberkulose (TB) næsten 2 millioner mennesker verden over hvert år.

Om TB

TB primært påvirker lungerne og er gået fra luftvejene af én person til en anden af droplet transmission fra hoste eller nysen. Derfor, TB omtales som en luftbåren sygdom, da den ikke kræver direkte person til person kontakt til at sprede.

Latent TB

Nogle gange. en person kan blive smittet med tuberkulose og viser ingen symptomer eller tegn på infektion. Bakterierne er stadig til stede, men immunsystemet undertrykker sygdommen og holder personen bliver syg. Dette omtales som latent TB og er ikke smitsom.

Aktiv TB

Tuberkulose, der er aktive i kroppen og påvirke lungerne på enkelt omtales som aktiv TB. Aktiv TB kan spredes til andre.

Symptomer

En person med aktiv TB kan opleve en kombination af træthed, feber, kuldegysninger, nattesved og uforklarligt vægttab. Derudover, er sygdommen ofte karakteriseret ved en vedvarende hoste varig 3 eller flere uger. En smittet person kan også hoste blod op.

Komplikationer fra TB

Hvis venstre ubehandlet, kan TB forårsage betydelige ardannelse i lungerne og føre til døden. Desuden TB kan sprede sig til andre områder af kroppen, såsom i hjernen, hvor det kan forårsage meningitis, en alvorlig bakteriel infektion.

Behandling af TB

Tuberkulose er ofte behandlet med en af flere anti-bakteriel medicin såsom rifampin, myambutol m.fl. Det er meget vigtigt at afslutte deres foreskrevne behandling for at befri kroppen af TB-bakterier og forhindre dens spredning til andre.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com