GERD symptomer & behandling

05/11/2010 by admin

Gastro esophageal reflukssygdom, kendt under akronymet GERD, er et problem, der involverer maven syre at gøre sin vej i en persons spiserøret hvor det kan skade foring. GERD ofte resultater, når en ventil-lignende muskel kaldes de lavere esophageal sphincter fejlfunktioner og tillader indholdet af en persons maven til at flyde tilbage i det nederste spiserøret. Symptomerne på GERD er karakteriseret ved smerter i spiserøret, men der er en række behandlinger for denne tilstand.

GERD symptomer

Den mest anerkendte GERD symptom er halsbrand, en brændende fornemmelse, der udvikler i området under brystbenet og undertiden bevæger sig op i spiserøret. Dette er resultatet af mavesyre irriterer slimhinden i spiserøret. Ud over halsbrand, kan der være nogle gylp af mavesyre, der efterlader en sur smag i personens mund. Dysfagi beskrives det problem, at nogle mennesker med GERD oplever, når synke er vanskeligt eller meget smertefulde på grund af foring er beskadiget. Brystsmerter, hæshed og følelsen af er at noget kan blive hængende i halsen også almindelige GERD symptomer.

Mild GERD behandling

Når GERD medfører milde symptomer, er over-the-counter løsninger tilgængelige. Antacida såsom Rolaids, Tums og Maalox forsøg på at neutralisere syren i maven og give hurtig lindring, men de kan ikke helbrede eventuelle skader på spiserøret foring. Lægemidler kaldet H-2-receptor-blokkere, som Tagamet HB og Pepcid AC kan hæmme syreproduktion. De give ikke hurtig lindring, men er længere varig end antacida og bør tages før et måltid. Protonpumpehæmmere såsom Prilosec effektivt blokere produktionen af syrer og give spiserøret en chance for at helbrede fra virkningerne af GERD.

Stærkere medicin

Moderate til svære tilfælde af GERD kræver stærkere medicin til at bekæmpe virkningerne af betingelsen. Receptpligtig medicin kan kontrollere symptomerne på GERD og give kampberedt spiserøret en chance for at helbrede. De fleste af de tilgængelige til behandling af mild GERD håndkøbsmedicin findes også på receptpligtig styrke. Medicin kaldet Prokinetisk agenter forårsager desuden maven tomme langt hurtigere, gør det sværere for indhold til at flyde tilbage i spiserøret. Disse stoffer kan også hjælpe den lavere esophageal sphincter arbejde ordentligt, men de kan være ledsaget af nogle stærke bivirkninger, herunder kvalme og svimmelhed.

Kirurgiske muligheder

Kirurgi er nogle gange en mulighed for at behandle GERD og dens ubehagelige symptomer. Det er ansat når medicin ikke giver resultater eller forårsage bivirkninger, som ikke kan tolereres. GERD forårsager komplikationer såsom blødninger i spiserøret, kan forsnævring af spiserøret, eller lungebetændelse og bronkitis som følge af syre refluks, kirurgi betragtes. Kirurgi til behandling af GERD indebærer forsøger at "stramme" den esophageal sphincter, en procedure kaldet en Nissen fundoplication. Andre procedurer for GERD er gjort for at styrke den lavere esophageal sphincter.

Andre behandlinger

En endocinch endoluminal gastroplication er en procedure, der beskæftiger brug af et værktøj, der ligner en meget lille symaskine. Det sætter faktisk sting i maven i nærheden af hvor de esophageal sphincter er svækket. Når de suturing materialer er bundet sammen, skaber de en barriere, der hjælper med at holde maven syre at gøre sin vej tilbage op i spiserøret. Stretta procedure bruger energi bølger til at oprette arvæv i spiserøret, at virkningerne af GERD mindre smertefuldt.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com