Virkningerne af pibetobak

04/08/2010 by admin

Virkningerne af pibetobak

Cigaretter er ved at blive mere og mere tabu i vestlige samfund, pibetobak er stadig langt mindre stigmatiseret. Tobak er kræftfremkaldende, hvilket betyder at det kan forårsage kræft, og dens samlede sundhedsmæssige virkninger er negative, men moderat pibe tobak brugere lider færre sundhedsrisiko end mennesker, der ryger cigaretter, fordi de har tendens til at ryge mindre ofte end cigaret brugere. Imidlertid er reelle farer forbundet med brugen af tobak i enhver form, herunder pibetobak.

Kræft

En af de mest almindelige risici i forbindelse med alle typer af rygning er kræft. Rør rygere er ikke så tilbøjelige til kræft i lungerne, men er mere tilbøjelige til at lide af kræft i munden, tunge, læber og spiserøret. Forbrænding i tobak, samt røg, høje temperaturer kan irritere disse væv. Mundtlige kræftformer er blandt de mest almindelige typer af rygning-relaterede kræftformer, og mens behandles i mange tilfælde, de er både livstruende og kan forårsage svækkelse eller disfiguration.

Parodontale sygdomme

Parodontale sygdomme af læber, gummer og mund er også trængsler involveret med røret ryger. Disse sygdomme inkluderer tandkødsbetændelse og andre tandkødssygdomme. Kemikalier i røret tobak kan forårsage dårlig ånde og misfarvning af tænderne. Pibetobak er også et irritationsmoment, der forlænger de naturlige heling af skader og sygdomme i munden, og det øger chancen for usunde mundtlige væv udsættes for kræftfremkaldende stoffer.

Virkningerne på hjerte

Hjertesygdomme og slagtilfælde er også en sundhedsrisiko forbundet med pibetobak. Kemikalier i pibetobak gøre kroppen frigive nydelsesmiddel adrenalin ind i blodbanen og øge hjertefrekvensen, blodtryk og åndedræt. En stigning i blodtrykket gør det sværere for hjertet at pumpe blodet rundt i kroppen.

Nikotin

Afhængighed af nikotin er en stor risiko for at røret rygere. Kort sagt, kan nikotin blive så vanedannende som heroin eller kokain og så vanskeligt at bryde fri af. Det er en stimulerende og afslappende, og den følelse, du modtager fra kort, hurtig pust fra et rør vil være forskellige fra virkningerne af lange, dybe hvæs. Dette ændrer den normale produktion af naturligt forekommende kemikalier i hjernen, afhængigt af hvordan det indtages og af den simple handling af forbrug. Nikotin er fundet i alle former for tobak og er aldrig uden sundhedsmæssige konsekvenser.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com