Analyse af vitaminer

04/14/2010 by admin

Analyse af vitaminer

Vitaminer er organiske næringsstoffer, der er nødvendige i små mængder i kroppen for et velfungerende, ifølge University of Maryland Medical Center. Der er 13 forskellige vitaminer, ifølge Medline Plus. Hvert vitamin har et andet job i kroppen. Dyr og mennesker absorbere vitaminer gennem de planter, de spiser, ifølge USA Centers for Disease Control og forebyggelse. Nogle mennesker vælger at tage multivitaminer, mens andre spise en overflod af frugter og grøntsager for at få deres daglige vitaminer.

Overvejelser

De kun tre vitaminer, som den menneskelige krop kan producere er vitamin D, B og K, ifølge University of Maryland Medical Center. Vitaminer giver ikke kroppen med energi, i modsætning til fedt, kulhydrater og proteiner.

Funktion

Vitaminer er kemiske partnere enzymer, der medvirker ved celle produktion, væv reparation, stofskifte og andre vitale funktioner, ifølge University of Maryland Medical Center. A-vitamin bruges til knogleudvikling, vision, reproduktion og sund hud. C-vitamin fungerer som en antioxidant og hjælper med at fremstille knogle protein og kollagen. D-vitamin er nødvendigt for optagelsen af calcium og aids normal knoglevækst. E-vitamin er en antioxidant, der forhindrer cellemembranen skader.

Kilder

Fødevarer, der indeholder a-vitamin omfatter mejeri produkter, leveren og fisk olie, ifølge University of Maryland Medical Center. B-vitaminer er brugt i kroppen til at konvertere blodsukker til energi. Kilder til B-vitaminer omfatter nødder, berigede korn og havregryn. Kilder til C-vitamin omfatter frugt, juice, søde kartofler og rosenkål. Mælk er en glimrende kilde til vitamin D. kilder til vitamin E omfatter vegetabilske olier, mango og nødder.

Typer

Vitaminer er enten vandopløselige eller fedtopløselige, ifølge University of Maryland Medical Center. Fedtopløselige vitaminer indeholder vitamin A, D, E og K. Disse vitaminer optages på en måde ligner den måde kroppen absorberer fedt. Disse vitaminer lagres i leveren og bruges meget langsomt af kroppen.

Vandopløselige vitaminer omfatter B-kompleks vitaminer og vitamin C. vandopløselige vitaminer er bruges af kroppen meget hurtigt, mens overskydende beløb er elimineret fra kroppen gennem urinen.

Ekspert indsigt

Harvard School of Public Health tyder, at tage en multivitamin hver dag at forsikre personer får deres daglige anbefalede vitaminer. At tage et vitamin D supplement vil også bidrage til at fremme sund knoglevækst gennem calcium absorption.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com