Oplysninger om mammografi

08/03/2011 by admin

Oplysninger om mammografi

Mammografi er anvendt til at screene for brystkræft. En mammografi er en røntgenundersøgelse af brystet skal kontrolleres for tumorer, der ikke kan mærkes gennem undersøgelse. Mammografi bruges også diagnostisk, hvis en klump eller masse er blevet fundet. For en mammogram dit bryst er placeret på en plade og en anden plade er presset mod det fra anden siden at flade det, mens billedet er taget.

Screening

Screening mammografi anbefales til kvinder, når de når en alder af 40. National Cancer Institute anbefaler en mammogram hver et til to år. To x-stråler er taget af hver bryst, en fra ovenstående og en fra siden. Gennem disse x-stråler, kan lægerne finde microcalcifications, meget små kalkaflejringer, der kan være en indikation af brystkræft. Ifølge National Cancer Institute reduceres antallet af bryst kræftdødsfald hos kvinder i alderen 40-69 ved screening mammografi.

Diagnostisk mammografi

Diagnostisk mammografi bruges til at undersøge mistænkelige områder eller i tilfælde, hvor du har fundet en klump eller er der andre tegn på brystkræft, såsom brystvorte decharge, smerter, hævelse, hud irritation eller dimpling, fortykkelse hud eller en ændring i form eller størrelse af dit bryst. Flere x-stråler er taget til diagnostisk mammografi end for screening fordi læger skal undersøge brystet på forskellige vinkler. Ifølge American Cancer Society skal en ud af hver ti kvinder, der har screening mammografi have yderligere røntgenbilleder tages. I de fleste tilfælde, betyder det ikke, du har brystkræft. Ud af hver 1000 mammografi resulterer kun to til fire af dem i en diagnose af brystkræft.

Høj risiko

Hvis du er i høj risiko for brystkræft, kan deres læge anbefale hyppigere mammografi. Ifølge National Cancer Institute, din risiko stiger med alderen: én ud af 38 kvinder over 50 år får brystkræft. Efter 60 år er risikoen én i 27. Andre høj risiko faktorer omfatter personlige og familiemæssige historie af brystkræft, genetiske ændringer (ændringer i visse gener), bryst tæthed, tidlig menstruation eller sen menopause, langvarig brug af hormonbehandling, fedme, race (kaukasisk kvinder er på et højere risiko), lav fysisk aktivitetsniveauer og alkoholforbrug.

Digital mammografi

Food and Drug Administration givet sin godkendelse til digital mammografi til at blive brugt i USA i 2000. Digital mammografi bruger elektronisk billedbehandling, der vises direkte på computere. Dette giver mulighed for radiologer for bedre at undersøge billeder med forstørrelse, ekstraudstyr og andre justeringer. Mens der er ingen forskel mellem film og digital mammografi i afsløring af brystkræft, tilbyder digital teknologi flere fordele. Digital mammografi tillader radiolog til at dele billeder med dine læger elektronisk, samt at gemme og hente tidligere billeder til sammenligning. Det kan også resultere i reduceret stråling, fordi gentage billeder er nødvendige mindre hyppigt.

Begrænsninger

I nogle tilfælde opstå falske negativer: billederne kan vises at være normal, selv når der er brystkræft. Ifølge National Cancer Institute, er så mange som 20 procent af brystkræft savnet med screening mammografi. Det sker oftere hos yngre kvinder, fordi deres bryster er tættere og kræft er ikke så nemt kan opdages. Falske positiver kan også opstå, når radiologen mener mammografier ikke er normalt. Anormale resultater bør følges til at identificere kræft, hvis det er til stede. Du skal muligvis en diagnostisk mammografi eller ultralyd og i nogle tilfælde, en biopsi af området.

Omkostninger

Omkostningerne varierer blandt stater og billedbehandling faciliteter for screening mammografi. De fleste forsikringer dækker alle eller i det mindste en del af omkostningerne. Du bør tjekke med din forsikring transportøren om din dækning. Ifølge National Cancer Institute cover Medicaid en baseline mammogram hvis du er mellem 35 og 39 år. De har også omfatte en screening mammografi hvert år for kvinder, der er 40 og ældre. Støttemodtagerne er ansvarlig for 20 procent af det beløb, der er godkendt af Medicare. Derudover er der nogle statslige og lokale programmer for gratis eller billig mammografi. Information om disse programmer er tilgængelige ved Centers for Disease Control og forebyggelse hjemmeside (Se ressourcer) eller ved at ringe til deres frikaldsnummer: 1-800-232-4636.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com