Hvad er formålet med syre hurtig farvning?

07/31/2011 by admin

I mikrobiologi betyder farvning en bakterier at farve det med et farvestof at se det mere klart under et mikroskop. Hvis bakterierne ikke farves, de vises tydeligt og farveløs, og det er svært at se deres figurer. Bortset fra deres figurer giver hvor let en bakterier er farvet af visse pletter - hvis overhovedet - ofte et fingerpeg for at identificere bakterierne. Syrefaste farvning er en type af farvning, der er effektivt på nogle bakterier, der ikke kan være farvet af andre metoder.

Differential farvning

For at plette en normal bakterier, er flydende pletten anvendes på diaset i omkring et minut, derefter skylles af med vand. Differential farvning bruger forskellige pletter for to forskellige bakterier i det samme dias. For eksempel, i en Gram-farvning, er diaset først farves med krystalviolet og jod, derefter decolorized med alkohol. Celler, der er Gram-positive vil bevare den mørke lilla farve af den første pletten, selv efter alkohol anvendes, mens Gram-negative celler vil vende tilbage til farveløs. Derefter en anden plet er anvendt, i en kontrasterende farve som pink, og de Gram-negative celler vil vende pink, mens de Gram-positive celler vil holde deres oprindelige pletten.

Historie

Nogle bakterier har tykke cellevægge, der består af lipider, byggestenene i fedt, hvilket gør dem voksagtig og næsten vandtæt. Dette betyder, at en normal pletten ikke kan trænge ind i cellen. I 1880 ' erne, forskere forsøger at studere Mycobacterium tuberculosis, bakterier, der forårsager tuberkulose. Det ville dog ikke holde en regelmæssig gramfarvning, medmindre det var nedsænket i pletten i op til 24 timer. Paul Ehrlich, som senere udviklede den første lægemiddel effektiv mod syfilis, udviklet syrefaste farvning for at tvinge pletten i bakterier. Ehrlichs metode tog kun 45 minutter, mens moderne syrefaste farvning teknik tager kun 5 minutter.

Metode

Hvis du vil tvinge farvestof, normalt carbol-fuchsin, i bakterier, skal det opvarmes over et bægerglas med kogende vand i 5 minutter, mens diaset er konstant oversvømmet med pletten og ikke lov til at tørre. En alternativ metode til varme er at bruge modificerede Kinyoun carbol fuchsin plet, som ikke behøver at blive opvarmet, men det er bydende nødvendigt, at slide ikke tørre ud under 5 minutter i nedsænkning i pletten. Uanset hvilken primær farvning metode bruges, diaset er decolorized med syre alkohol--ikke regelmæssige alkohol-- og farves med en sekundær kontrastfarve i en anden farve for at vise andre bakterier, der kan være til stede. Bakterier, hvis primære pletter forbliver efter decolorizing med syre alkohol kaldes syrefaste.

Organisme forholdsregel

Mycobacterium tuberkulose er særdeles farlige, og er kun undersøgt i hospitaler og kliniske faciliteter, der har separate lokaler eller specialdesignede overførsel hætter at forhindre forurening. Det er ulovligt at bruge det i en akademisk laboratorium. I stedet Mycobacterium smegmatis bruges, men det har en meget tyndere cellevæg end M. tuberkulose, så det er lettere at uheld over decolorize diaset og fjerne den primære pletten.

Proceduremæssige forholdsregel

Carbol-fuchsin dampe er giftige, så når varme dem, bruge et stinkskab indeholder dampe og lufte dem udenfor. Også, for at undgå farerne af varme dias helt, Kinyoun carbol fuchsin kan bruges i stedet, som har en højere koncentration af phenol og fuchsin, to aktive ingredienser i pletten, og behøver ikke skal opvarmes for at trænge bakterier.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com