Trigger Finger Tips

07/30/2011 by admin

Trigger finger forårsager en finger til at blive hængende i en bøjet stilling, hvilket gør det vanskeligt for en person at rette fingeren. Trigger finger typisk påvirker kvinder mere end mænd og oftest forekommer i aldre 40 til 60. Dem, der har sukkersyge, leddegigt, eller hvis Hobbyer eller arbejde kræver gentagne gribende bevægelser er modtagelige for aftrækkeren.

Symptomer og årsager

Mennesker, der oplever aftrækkeren kan opleve en fange eller popping fornemmelse når opretning eller bøjning fingeren. Hvis betingelsen fremskridt, finger kan låses i denne position og vil ikke glatte. Dette er på grund af forsnævring af hulrummet (kaldet tenosynovium), der er omkring sener i fingeren. Som tenosynovium bliver betændt og udvidet, kan sener ikke længere fungere korrekt og begynder at fange, mens du forsøger at rette fingeren. Over tid, kan senen, selv blive irriteret, hvilket betyder, at fingre kan ikke længere rette.

Første trin

På de første tegn på aftrækkeren (fange eller smerte i bunden af fingeren), skal en person gøre livsstil ændringer. Hvis hun udfører regelmæssig gribende, som holder en magt kan værktøj eller havearbejde skovl, tager en pause eller hyppige pauser i løbet af dagen lindre smerter og forebygge avancement tilstand. Men, hvis smerten fortsætter eller forværres, en læge skal konsulteres. Yderligere valgmuligheder omfatter strække fingeren, anvende is, eller at tage anti-inflammatoriske medicin, såsom ibuprofen, naproxen eller andre.

Men hvis aftrækkeren er mere end sandsynligt forårsaget af en medicinsk tilstand, søge rådgivning fra en læge.

Medicinske behandlinger

En læge kan vurdere fælles og bestemme alvoren af aftrækkeren. Hvis fingeren er varm at røre eller hævede, kan dette angive en underliggende tilstand af leddegigt.

Hvis trigger finger forårsager smerte, men er ikke låst, kan en læge bruge kortison injektioner for at reducere betændelse. Recept-styrke non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID) kan også være ordineret til støtte i smerte og hævelse.

I de mest alvorlige tilfælde af trigger finger, kan kirurgi anvendes. Der er to typer af procedurer. Perkutan trigger finger udgivelse er en procedure, der indebærer oprettelse af et lille snit i håndfladen eller indsætte en nål til finger og udvidelse betændte tunnelen, der begrænser senen. Den anden mulighed er kirurgisk frigivelse, der består i at stille en større snit til at frigive senen, forebyggelse af låsning af fingeren permanent


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com