Osteoporose medicin oplysninger

10/18/2011 by admin

Osteoporose svækker knogler af faldende knogletæthed. Da knoglerne bliver mere porøs, de svække og vokse sprødt, hvilket ofte resulterer i frakturer. Ifølge National Institute for gigt og bevægeapparat og hud sygdomme (NIAMS) er osteoporose årsag til mere end 1,5 millioner knoglebrud i USA hvert år. Flere lægemidler er til rådighed til at bremse knogletab og øge tætheden.

Biphosphonates

Biphosphonates, sælges under mærkenavne Bonita, Fosamax og Optinate, arbejde for langsom nedbrydning af knogle, øge tæthed og bevare eksisterende knogle. Lægemidlerne er godkendt til brug af både mænd og kvinder og er også nyttige i behandling af osteoporose forårsaget af langsigtede steroid behandling. Potentielle bivirkninger omfatter mavesmerter, synkebesvær, kvalme og en øget risiko for mavesår. Ifølge NIAMS, har der været nogle sjældne tilfælde af visuelle forstyrrelser eller osteonekrose af kæben efter behandling med biphosphonates. Osteonekrose er en tilstand, i hvilken knogle væv dør på grund af nedsat blodtilførsel. Hvis du tager biphosphonates, underrette din tandlæge, før du har alle tandbehandlinger udført.

Østrogenbehandling

Østrogen/hormonbehandling (ET/HT) bruges til at forhindre postmenopausale osteoporose hos kvinder og er tilgængelig i piller, cremer, vaginal ringe og pletter. Fordi ET/HT øger risikoen for at udvikle kræft i livmoderslimhinden, det anbefales normalt kun hvis andre behandlinger ikke er effektive. Medicinen kombinerer hormonet gestagen med østrogen for at sænke risikoen for kræft hos postmenopausale kvinder, der ikke har haft en hysterektomi. Mulige bivirkninger omfatter humør forstyrrelser, blodpropper, blødning fra skeden, galdeblæren problemer og ømme bryster.

Raloxifen

Raloxifen, solgt under navnet Evista, virker ved at efterligne de positive virkninger af østrogen på knogledensitet hos kvinder, der har nået overgangsalderen. Denne medicin øger ikke risikoen for nogle kræftformer, ligesom østrogen. Side effects omfatter blodpropper og hedeture. Raloxifen er godkendt til brug af kvinder kun.

Teriparatide

Teriparatide, solgt under navnet Forteo, er en form af den menneskelige parathyroidea hormon godkendt til både postmenopausale kvinder og mænd med høj risiko for frakturer. Narkotika er injiceres en gang hver dag under huden på mave eller lår og bruges til at stimulere ny knogledannelse. Potentielle bivirkninger omfatter kramper, svimmelhed og kvalme. Stoffet er særdeles stærk og kan bruges i op til to år.

Calcitonin

Calcitonin, sælges under mærkenavne Miacalcin og Fortical, er fremstillet af et naturligt hormon, der er ansvarlig for knogle metabolisme og regulering af calcium. Kvinder, der er mindst fem år tidligere overgangsalderen kan bruge det stof, som kan være nyttige i aftagende knogletab, reducere knogleresorption og forhindre spinale frakturer. Calcitonin er tilgængelig som en næsespray eller i en injicerbare form. Bivirkninger kan omfatte irritation af næse, skylning af hænder og ansigt, hududslæt, kvalme eller hyppig vandladning.

Zoledronic syre

Zoledronic syre, solgt under navnet Reclast, der bruges til at behandle eller forebygge knogleskørhed hos kvinder, øge knoglemasse i mænd, der har betingelsen og forebygge nye frakturer hos mennesker, der har haft et hoftebrud. Det er også bruges til behandling af osteoporose, der opstår som følge af langvarig steroid behandling. Zoledronic syre er tilgængelige i intravenøs (IV) formular kun. Patienter får denne IV behandling hvert år til behandling af osteoporose eller hvert andet år at forebygge knogleskørhed. Behandlingen tager cirka 15 minutter i en læge kontor. Forbehandling blodprøver er nødvendige for at bekræfte, at calcium og nyre funktion på et normalt niveau. Mulige bivirkninger omfatter feber, hovedpine, knogle eller fælles smerte, influenza-lignende symptomer, simpel-blod calcium niveau, muskel smerter eller astma symptomer, hvis du er følsom over for aspirin.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com