Foreslåede mad for diabetiker

08/09/2011 by admin

Sukker er farligt for en diabetiker, der ikke har evnen til at nedbryde sukker til energi der skal bruges af kroppen. Der er mange typer af mad diabetikere skal undgå for at holde blodsukkeret stiger for højt eller falder for lavt, men der er mange typer af mad der er sundt for en diabetiker. Hver enkelt har forskellige behov og krav, så en diabetiker bør søge hjælp hos en læge og/eller ernæringsekspert at finde den kost, der fungerer bedst for dem, men der er fødevarer, der er universelt foreslået.

Protein

Alle animalske fødevarer og nogle plante har protein. Magert kød, fisk, kylling uden skind og lav fedtfattig mejeri er valg af gode animalske fødevarer til diabetikere. Røde bønner, linser og flækærter er plante mad kilder til protein. Rødt kød, hele mejeri, og høj-fedt ost indeholder protein, men kan også øge risikoen for hjertesygdomme, så de andre valg er bedre. Den amerikanske sammenslutning af kliniske Endokrinologer anbefaler, at diabetikere får 10 til 20% af deres kalorieindtag fra proteiner, da det er et næringsstof, som ikke øger blodsukkeret.

Grøntsager

Under American Diabetes Association retningslinjer er grøntsager såsom kartofler, ærter, majs, squash og kogte bønner stivelse, ikke grøntsager. Tre til fem portioner af andre friske eller frosne grøntsager kan spises dagligt. En portion er 1/2 kop kogte eller 1 kop rå grøntsager. Bitter og mørke grønne grøntsager har mange af de næringsstoffer er nødvendige for at hjælpe med at regulere blodsukkeret. Diabetikere bør spise broccoli, spinat, grønne, asparges, hørfrø, rosenkål, tomater, selleri, agurker, peber, løg, salat, kål og græskar.

Frugt

Diabetikere bør spise to til fire portioner af frisk frugt, der er høj i fiber og lav i sukker hver dag. En servering af frugt er en kop af bær, et lille stykke frugt eller 2 spsk tørret frugt. Æbler, bær, appelsiner, bananer, korender og mango er gode frugter til diabetikere til at spise. Frugtsaft skal fortyndes, da det er højere i kulhydrater end frugt, og hvis du spiser dåse eller frosne frugter, du bør tjekke ernæring etiketter for at være sikker sukker eller høj carb juice er ikke tilføjet.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com