Prognose efter operation for skulder dislokation

10/22/2011 by admin

Prognose efter operation for skulder dislokation

En skulder dislokation er en alvorlig skade, som kan kræve kirurgi. Mens recovery kan tage flere måneder, er sandsynligheden for at vende tilbage til fuld sundhed høj.

Anatomi

Skulderen er en kompleks fælles bestående af flere knogler, muskler og sener. En skulder dislokation opstår når arm ben (humerus) er tvunget væk fra skulderbladet. I løbet af denne tid, er sener af salgsservice glenohumeral (GH) fælles, hvor humerus møder scapula, beskadiget.

Hvornår er operation nødvendig?

Hvorvidt en patient behov kirurgi i vid udstrækning afhænger af to faktorer: graden af skade og sandsynligheden for en tilbagevendende skade. Hvis en patient er unge og fysisk aktiv, de er mere tilbøjelige til at lide en anden skulder adskillelse, og er mere tilbøjelige til at blive opereret.

Kirurgisk indgreb

Handlingen vil involvere genmonteres iturevet væv og forankre det med suturer.

Fysioterapi

Patienter inddrive fra skulder kirurgi vil gennemgå flere uger af fysioterapi. Programmet vil fokusere på vifte af bevægelse og genskabe styrken i leddet.

Recovery

Recovery kan vare i seks til ni måneder for dem der ønsker at vende tilbage til streng fysisk aktivitet. Atleter, der lægge ekstra vægt på deres skulder, som kaster, kan kræve op til et år med opsving.

Prognose

Generelt, omkring 80 procent til 90 procent af patienterne fuldstændig genoprettet fra skulder kirurgi. Selvom dislokation er stadig muligt, er at sandsynligheden meget lavere end hvis skaden ikke var behandlet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com