Årsagerne til en overaktiv skjoldbruskkirtel

10/28/2011 by admin

En overaktiv skjoldbruskkirtel er en indikator for en af mange lidelser og sundhedsmæssige betingelser, der påvirker din skjoldbruskkirtel evnen til at fungere korrekt. Mens der er simple tests til at afgøre, om din skjoldbruskkirtlen er overaktiv, er det op til din læge eller speciallæge hen til smal nede den specifikke årsag. Hvis din læge har informeret dig, at din skjoldbruskkirtlen er overaktiv, det er nyttigt for at vide, hvordan din skjoldbruskkirtlen funktioner, og lidelser og sundhedsmæssige betingelser, kan forårsage du at have tegn og symptomer på hyperthyreoidisme--samt behandlingsmuligheder for en overaktiv skjoldbruskkirtel.

Din skjoldbruskkirtel Mission

Din skjoldbruskkirtlen har en mission: til at regulere kroppens stofskifte--faktisk skjoldbruskkirtlen celler er de kun celler, der kan udføre denne funktion. Metabolisk funktion omfatter din evne til at vinde eller tabe får normale mængder af fødeindtagelse og motion. Men skjoldbruskkirtlen er også opsynsmanden af andre vigtige funktioner, herunder hjertet og puls, blodtryk og kropstemperatur. Skjoldbruskkirtlen udretter sit mål ved at konvertere jod i thyroidea hormon, som er faktisk består af to separate hormoner: thyroxin (T4) og triiodothyronin (T3). Et sundt skjoldbruskkirtlen producerer omkring 80% T4 og 20% T3. T3 er omtrent fire gange som "stærk" som T4 med hensyn til effektivitet.

T3, T4 og TSH

Ud over fremstilling af T3 og T4, der er et andet vigtigt hormon til at lære om--thyreoidea stimulerende hormon (TSH). TSH er frigives af hypofysen, når den konstaterer, at skjoldbruskkirtlen ikke producerer nok thyroid hormon. Et lavt niveau af TSH i blodet angiver, at hypofysen ser ingen grund til at stimulere skjoldbruskkirtlen til at producere mere thyroid hormon. Høje niveauer af T3 og T4 i blodbanen, kombineret med et lavt niveau af TSH, angive en overaktiv skjoldbruskkirtel. Dette fører til en tilstand, der kaldes hyperthyreoidisme.

Hyperthyreoidisme

Hyperthyroidisme er blot en medicinsk begreb, der anvendes til at beskrive de tegn og symptomer ses hos personer med en overaktiv skjoldbruskkirtel; ætiologien af hyperthyroidisme kan være en af flere underliggende sygdomme. Hvis du har en overaktiv skjoldbruskkirtel, du måske bemærket visse symptomer. Disse kan omfatte en uregelmæssig "flagrende" hjerterytme, intolerance over for varme, nervøsitet og angst, træthed og manglende evne til at falde og forblive i søvn. Kvinder kan opleve lys menstruationer, eller ingen. Tegn at du og din læge måske vil bemærke, omfatter en hurtig puls, hånd rystelser, hårtab, muskelsvækkelse og varme, fugtige hud. Mens mange mennesker med en overaktiv skjoldbruskkirtel opleve vægttab, få nogle faktisk vægten fordi de spiser mere at holde med de umulige krav af en over-normale stofskifte.

Årsager til hyperthyreoidisme

Den hyppigste årsag til en overaktiv skjoldbruskkirtel er Graves' sygdom, der er faktisk en autoimmun sygdom. Ud over en overaktiv skjoldbruskkirtel, kan mennesker med Graves' sygdom også have betændelse bag øjnene, der forårsager hævelse, samt fortykket hud på underbenene, kendt som pretibial myxedema. Mindre almindelige årsager til en overaktiv skjoldbruskkirtel er skjoldbruskkirtlen knuder, undertiden kaldet "giftige nodulær struma," som forårsager overdreven thyroid hormonproduktion. Thyroiditis, betændelse i skjoldbruskkirtlen, kan også forårsage symptomer på hyperthyreoidisme. De fleste former for thyreoiditis er forbigående og kræver ingen langsigtet behandling.

Behandling af overaktiv skjoldbruskkirtel

Graves' sygdom eller giftig nodulær struma kan behandles med anti-thyroid medicin såsom methimazol og propylthiouracil (PTU), som forhindrer skjoldbruskkirtlen fra overproduktion thyroid hormon. Fordi symptomerne på en overaktiv skjoldbruskkirtel kan vende tilbage, når du stopper med at tage narkotika, er patienter ofte opfordret til at overveje en behandling kaldet radioaktivt jod behandling. Mens dette er udråbt som en permanent "fix" for en overaktiv skjoldbruskkirtel, resulterer det næsten altid i hypothyroidisme, en tilstand, der kræver livslang kontrol og behandling. En anden måde til behandling af hyperthyreoidisme er at fjerne hele eller dele af skjoldbruskkirtlen kirurgisk--dette også kan resultere i hypothyroidism.

Hvordan skal du behandle en overaktiv skjoldbruskkirtel?

Ifølge tidsskriftet nuklearmedicin teknologi i USA, anbefales radioaktivt jod behandling oftest til patienter med en overaktiv skjoldbruskkirtel, især dem med Graves' sygdom. Men i Europa, Australien og asiatiske lande (herunder Japan og Kina), anti-thyroid medicin behandling er det foretrukne valg; radioaktivt jod behandling bruges sparsomt. Før du beslutter dig på en behandling for en overaktiv skjoldbruskkirtel, har en dybtgående drøftelse med din læge om de mulige bivirkninger af forskellige behandlinger.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com