Ernæring retningslinjer for Diabetes

06/13/2010 by admin

Ernæring retningslinjer for Diabetes

Diabetes er en endokrine sygdom karakteriseret ved varierende grader af ændring i kroppens evne til at bruge blodglukose til energiproduktion. Ernæringsmæssige management for diabetikere sigter mod at udvikle et nøje planlagt terapeutiske måltid, der afhænger af flere faktorer, herunder kulhydrater, protein, fedt og diabetisks aktuelle ernæringstilstand.Ernæring guide udarbejdet af eksperter inden for sundhed er skræddersyet til enkeltperson helbredstilstand, kropsvægt, næringsstofbehov og mad præferencer.

Individualiseret måltid

Kostplan for diabetes er en "individualiserede" måltid hvori fødeindtagelse for en 24-timers periode er overvåget og tilberedt efter insulin levering behov. Dette måltid tager sigte på at forberede en særlig kost, der kan rumme den livsstil, alder og generelle sundhedstilstand patientens. De fælles faktorer taget i betragtning er kulhydrater, proteiner og fedtstoffer.

Kulhydrat

Ifølge den amerikanske Diabetes Association, "Fødevarer, der indeholder kulhydrater hæve blodglucose." (Se referencer 3) Dog begrænset en diabetiker patienten ikke nødvendigvis fra enhver form for kulhydrater så længe det overholder den accepterede daglige indtagelse niveau. Kulhydrat optælling er en teknik til at anslå den nødvendige daglige indtagelse af glukose-holdige fødevarer såsom ris, brød, korn, pasta og stivelsesholdige fødevarer.Kulhydrat forvaltning omfatter også kost med lavt glykæmisk indeks såsom hele havre, fuldkorn og bønner. Det glykæmiske indeks afhænger hvor meget mad forarbejdning har fundet sted; for eksempel, er det glykæmiske indeks af sleben og raffineret korn højere end minimalt forarbejdede fuldkorn.

Protein

Protein-rige fødevarer hjælpe genopbygge tab af kvælstof i kroppen. Diabetikere erfaring hyppig vandladning (polyuri), som medfører tab af kvælstof. Proteiner påvirker ikke direkte årsag til diabetes men kan udløse frigivelse af insulin. Et måltid ændring er nødvendig, hvis der er tilknyttede sygdomme såsom nyre funktionsfejl.

Fedtstoffer

Fedt indtag for diabetikere er reguleret ved at forberede umættede fedt, og fiber-rige fødevarer med olivenolie, rapsolie og fedtfattige dressinger. Formålet er at opretholde high-density lipoprotein, eller den såkaldte "gode kolesterol", der kommer fra umættede fedtsyrer i fødevarer. Ordentligt reguleret fedtstoffer hjælpe med at opretholde en sund kropsvægt ved at øge mæthed og at forebygge risikoen for hjerte-sygdomme som åreforkalkning.

Ernæring Guide

En ernæring guide er en komplet liste af fødevarer og deres tilsvarende kulhydrat, protein og fedt værdier. Denne guide er fastsat af lægen eller diætist til at sikre, at måltidet serveres opfylder kravet næringsstof af patienten. Alternativt, diabetikere kunne kontrollere næringsstof faktum etiketter for at få den ernæringsmæssige værdi af fødevarer.Ernæring guide kan være en kombination af de anbefalede kosten tilførsel (ADT), sunde opskrifter madpyramide guide og mad exchange liste til at lette en bred vifte af valg af fødevarer og mad erstatninger.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com