Tegn & symptomer på alkoholholdige leversvigt

12/03/2011 by admin

Tegn & symptomer på alkoholholdige leversvigt

Leveren er et vigtigt organ, der behandler toksiner og nedbryder kroppens fedt, kulhydrater og proteiner. Kronisk misbrug af alkohol kan medføre leverskader, fordi overskydende forbrug af alkohol kan lægge for meget pres på leveren. Når leveren bliver alvorligt skadet, mislykkes hele orglet. Denne betingelse kan udvikle sig hurtigt i et par dage eller uger (kendt som akut leversvigt) eller gradvist over måneder eller år (kronisk leversvigt). Der er en række symptomer, der signalerer akut eller kronisk leversvigt fra alkoholmisbrug.

Gulsot

En af sladderhank tegnene på leversygdom funktionsfejl er gulsot, som er ofte angivet med gulfarvning af huden og hvide i øjnene. Gulsot opstår, fordi den beskadigede leveren kan ikke længere nedbryde røde blodlegemer og proces bilirubin at udskilles. Misfarvning af huden og hvide i øjnene er forårsaget af overdreven bilirubin i blodet.

Modtagelighed for blå mærker og blødning

En beskadiget leveren kan ikke ordentligt syntetisere proteiner for at hjælpe blodprop, forårsager personen til at knuse og bløder let. Mindre forekomster af blødning, såsom en lille klippe eller Skrab, kan ikke stoppe på egen hånd.

Forvirring, desorientering (hepatisk encefalopati)

På grund af den beskadigede leverens evne til at filtrere giftstoffer i blodet, kan giftstoffer, der ophobes og forårsage hepatisk encefalopati, hvilket resulterer i desorientering. Hvis de behandles, er disse symptomer normalt reversible. Hvis de ikke behandles, men kan problemerne resultere i koma og i sidste ende død.

Væske i bughulen (Ascites)

Væske kan lække fra beskadigede leveren og opbygge i bughulen, får det til at svulme. En person, der lider af denne lidelse typisk har en opsvulmet mave, hvilket medfører et tab af appetit og undertiden åndedrætsbesvær på grund af presset fra den oppustede bughulen mod lungerne.

Forstørret milt

Leversvigt kan også resultere i en forstørret milt. Milten er nødvendigt at beskytte kroppen mod infektion.

Nyresvigt

Nyrerne fjerner affaldsprodukter fra kroppen og regulere salt, vand og elektrolytter i kroppen.

Andre almindelige symptomer

Træthed, kvalme, svaghed og generelt svigtende helbred er også almindelige symptomer på leversvigt. Andre komplikationer, der kan opstå er leverkræft og blødning af vener i spiserøret. En person, der oplever akut leversvigt kan gå fra at være "helt raske" til nær død inden for få dage. Kronisk leversvigt er normalt mere gradvis, i som en persons helbred forværres over en længere periode indtil en større nedfald af sundhed opstår, fører til indlæggelse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com