Hvad er behandlingerne af gestationsalder Hypertension?

11/26/2011 by admin

Svangerskabsuge hypertension er udviklingen af forhøjet blodtryk (typisk større end 140/90) i en kvinde, der er mere end 20 uger henne. I USA forekommer det i 6 til 8 procent af alle graviditeter, med 70 procent af disse er første gang graviditeter. High blood pressure effekter både mor og baby, og kan føre til alvorlige komplikationer, hvis venstre ubehandlet. Tæt overvågning af graviditeten og ordination af medicin efter behov er de mest almindelige former for behandling.

Behovet for behandling

Svangerskabsuge hypertension kan mindske strømmen af blod til moderkagen, dermed mindske babyens forsyning af ilt og næringsstoffer. Dette resulterer i nedsat vækst og mindre babyer. Forhøjet blodtryk øger også risikoen for placenta abruption, hvor moderkagen frigøres fra livmoderen for tidligt, og preeclampsia, en potentielt livstruende tilstand, som kan nødvendiggøre tidlig levering.Svangerskabsuge hypertension indebærer de samme sundhedsrisici til mødre som kroniske ikke-graviditet-relaterede hypertension, herunder en øget risiko for hjerteanfald og slagtilfælde. Højt blodtryk under graviditeten øger moderens odds for at udvikle diabetes, hjertesygdom, nyresygdom og kronisk forhøjet blodtryk senere i livet. Med omhyggelig overvågning og behandling, men kan disse risici minimeres.

Behandling af milde tilfælde

I første omgang i milde tilfælde, kan lægen anbefale hyppige naps eller flere dages sengeleje og en lav-natrium diæt. Hvis dette viser sig for at være nok til at holde den mors blodtryk i skak, kan det være den eneste behandling, der er nødvendige. Dog er hyppigere prænatal besøg normalt rådes derfor tilstanden kan overvåges mere nøje. Blodtryk kontrolleres ved hvert besøg, og en urinprøve er indsamlet for at teste for protein i urin, hvilket er et tegn på preeclampsia. Dem, der ikke reagerer på denne behandling kan være indlagt i et par dage for at se om betingelsen kan forbedres i en mere kontrolleret miljø.

Overvågnings- og diagnostiske Tests

Nogle overvågning test kan udføres af mor i hjemmet. Lægen kan spørge moderen til at tælle hvor mange gange hun føler barnet flytte eller sparke til en bestemt periode af tid hver dag, hvilket er nyttigt ved vurderingen af barnets sundhed. Mor kan også blive bedt om at samle urin i 24 timer, så en mere følsomme test for protein kan gøres end det, der sker rutinemæssigt med på prænatal besøg.Blodtryk og urin kontrol, ultralyd vurdere barnets vækst og udvikling og den fostervand væske niveau, og er typisk gjort hver tredje uge, når højt blodtryk er til stede. Nonstress test, som overvåger barnets hjerteslag og bevægelser og Biofysisk profiler er andre måder at vurdere barnets sundhed. Disse kan bestilles ugentligt eller hver anden uge.

Medicin

Fordi enhver medicin, der er taget under graviditeten kan påvirke barnet, er medikamenter normalt ordineres kun når andre behandlinger er utilstrækkelig. Imidlertid anses nogle blodtryk medicin sikker til brug under graviditet. Andre bør undgås, herunder angiotensin-konverterende enzym (ACE) hæmmere og angiotensin receptor blokkere (ARBs) og rennin hæmmere. I tilfælde af gestationsalder hypertension ordinere læger de sikreste medicin på de laveste effektive doser. De tager medicin bør tage det nøjagtigt som foreskrevet. Stoppe medicin eller ændre sin dosering kan gøre mere skade end gavn, og disse foranstaltninger bør ikke foretages af patient uden hendes lægens råd.I nogle tidlige lægemiddelforsøg, tager aspirin som en forebyggende behandling har vist sig for at reducere risikoen for præeklampsi. Yderligere undersøgelser er nødvendige, men bekræfter disse resultater.

Behandling af svære tilfælde

Svær svangerskabsuge hypertension (typisk 160/110 eller højere) kræver normalt medicin og indlæggelse. Tidlig levering via c-sektion eller arbejdskraft kan blive rådgivet tilskyndelse, hvis barnet er tilstrækkeligt udviklet. Hvis graviditeten er mindre end 34 uger langs og betingelsen kan kontrolleres på hospitalet, kan kortikosteroider gives til at fremskynde den hastighed, hvormed barnets lunger og andre organer modne, for at lette en hurtig levering. Hvis moderens eller barnets tilstand forværres og udgør en sundhedstrussel, levering kan være nødvendigt, selv om barnet er for tidlig.

Symptomer der kræver akut behandling

Hvis moderen udvikler symptomer på preeclampsia, bør lægehjælp søges straks. Disse symptomer omfatter persistente eller svær hovedpine, forstyrrelser i vision, overdreven hævelse, pludselig vægtøgning, smerte eller ømhed i den øvre del af maven, kvalme og opkastning. Symptomer, der kan indikere en placenta abruption omfatter smerter eller ømhed i uterus og vaginal pletblødning eller blødning. Fordi disse betingelser kan sætte liv i babyen og mor i fare, kræver de akut behandling.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com