Hvordan undgår jeg at koronar hjertesygdom

08/30/2011 by admin

Koronar hjertesygdom, også undertiden benævnt koronararteriesygdom, er manglende cirkulation system til at give tilstrækkelige blod og ilt til hjertet og omkringliggende væv. Koronar hjertesygdom er en væsentlig årsag til død i Amerika og hele verden.De vigtigste risikofaktorer for koronar hjertesygdom er rygning, fedme, forhøjet blodtryk, hyperlipidæmi (høj koncentration af lipider i blodet), diabetes, slægtshistorie og fysisk inaktivitet.

Instruktioner

• Undgå rygning. Rygning er en væsentlig risikofaktor for koronar hjertesygdom. Mennesker, der ryger er to til tre gange mere tilbøjelige til at udvikle koronar hjertesygdom end ikke-rygere. Kemikalier i cigaretrøg har vist sig at fremskynde udviklingen af åreforkalkning. Åreforkalkning er bygget op af fede plaques i arterierne og fører til obstruktion af blodgennemstrømningen til hjertet.

• Overvåge din kolesterol og blodtryk regelmæssigt. Ideelt, lav densitet lipoprotein (LDL) kolesterol i blodet bør være mindre 160 mg/dL og høj density lipoprotein (HDL) kolesterol skal være højere end 40 mg/dL. Dit systoliske blodtryk skal være mellem 90 og 120 og din diastoliske blodtryk bør være mellem 60 og 80.Slægtshistorie er en anden vigtig risikofaktor for koronar hjertesygdom. Fortæl din læge, hvis du har et familiemedlem eller en slægtning diagnosticeret med hjertesygdomme.Du kan anslå din 10-års risiko for at udvikle koronar hjertesygdom ved hjælp af 10-års Framingham-risikoscore på hjemmesiden af American Heart Association (Se nedenstående ressourcer).

• Motion regelmæssigt. Det anbefales, at du motionerer mindst 30 minutter hver dag mindst fire til fem gange om ugen. Motion hjælper med at forbedre dit hjerte muskler. Motion har vist sig at forbedre den overordnede lipid profil ved at bringe niveauet af triglycerid og øge HDL-kolesterol. Motion hjælper også til at reducere blodtryk og overvægt. Undersøgelser viser, at regelmæssig moderat fysisk aktivitet kan mindske risikoen for hjertesygdomme med 60 procent.

• Opretholde en sund kost, der er lav i fedt og salt. En kost lavt natrium (salt) reducerer risikoen for at udvikle højt blodtryk, som svækker hjertet og øger risikoen for slagtilfælde og hjerteanfald. Tale med en diætist til at skabe en kostplan til dig.

• Spis masser af frugt og grøntsager. Undersøgelser viste, at en stigning i en servering af frugt eller grøntsager om dagen fører til et 4 procent reduktion i risikoen for hjertesygdomme. En kost rig på frugt og grønt har vist sig at reducere risikoen for at dø fra koronar hjertesygdomme med 20 til 25 procent. Tag multivitamintilskud, hvis nødvendigt.

• Brug medicin hvis diæt og motion alene ikke kan bringe ned din kolesterol og blodtryk. For eksempel, har statiner vist sig at reducere kolesterolniveauer og dermed risikoen for hjertesygdomme. Et andet eksempel er diuretika, som kan bruges til behandling af hypertension.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com