Årsager til Foot kirurgi

08/30/2011 by admin

Dårligt siddende sko forårsage de fleste mund smerte. Men øvelse, der skader foden, bestemte lægemidler eller medicinske tilstande som leddegigt, sukkersyge, neurologiske sygdomme og graviditet kan forårsage mund smerte så godt. Der er mange forskellige grunde en person måske brug for mund kirurgi. Sommetider kirurgi er nødvendig for at forebygge eller lindre smerter, især når ingen andre behandlinger har hjulpet.

Almindelige typer af fodproblemer

Mange fælles fodproblemer reagere på ikke-kirurgiske behandlinger, men når foden er deforme eller smerten er vedvarende, kirurgi er undertiden den bedste løsning. Generelle mund operationer og procedurer omfatter fjernelse af knyster, nedgroede tånegle og knoklet protuberanser forårsage ligtorne eller hård hud. Kirurgi er ofte nødvendigt at behandle smerter i hælen eller en tå deformitet kendt som hammertådeformitet, og i sjældne tilfælde kan være nødvendigt at fjerne plantar vorter. Mens de fleste knyster kan behandles succesfuldt uden kirurgi, er undertiden kirurgi den bedste løsning for korrigere problemet og lindre smerter.

Almindelige årsager

Arvelighed og gigt forårsage undertiden knyster; men dårligt montering sko er den mest almindelige årsag. Nedgroede tånegle er en anden arvelig egenskab, men i de fleste tilfælde, skære den toenail for kort bringer om problemet. Igen, smalle eller stramme sko kan bidrage til denne smertefulde tilstand, sammen med en svampeinfektion, der forårsager nail at vokse ind i huden. Iført sko, der ikke passer, eller fysiske aktiviteter, der forårsager friktion på huden, er almindelige årsager til ligtorne og hård hud. Når egenomsorg foranstaltninger eller medicinsk behandling ikke kan afhjælpe smerter, kan mindre kirurgi være nødvendig. I nogle tilfælde, kan yderligere kirurgi anbefales at rette fod deformiteter, som kunne være at gøre problemet værre. Arvelighed, stramt fodtøj eller svage muskler i foden er alle årsager til en medicinsk tilstand kendt som hammertådeformitet. Ved mere konservative behandlingsmuligheder mislykkes, kan flere forskellige kirurgiske procedurer overvejes. Plantar vorter er ofte forårsaget af pres fra stående eller gående. Disse benigne vækster kan være ganske smertefuldt og kan kræve kirurgisk fjernelse, hvis alt andet fejler.

Fordelene ved kirurgi

Smerte, hævelse og rødme er tidlige symptomer på en indgroet toenail. Hvis søm ikke er inficeret, kan en ortopæd skære væk søm, der grave ind i huden. Hvis toenail bliver smittet, kan hele neglen skal fjernes kirurgisk. For at mindske risikoen for, at den indgroede toenail kan gentages, kan kirurgen foreslå at fjerne celler fra negleroden. Hvis alle celler er fjernet, vil toenail ikke vokse tilbage igen. Kirurgisk fjernelse af en knyst indebærer reparation deforme knogler i storetåen. Uden behandling, knyster kan fortsætte med at vokse, bliver mere smertefulde og begrænsende mund-funktion. Curettage er typen kirurgi, der ofte bruges til at fjerne plantar vorter. Behandling lindrer smerter, når du går. Mindre kirurgi kan være nødvendig at barbere ligtorne eller hård hud, der er ru, fortykket områder af huden, der normalt er placeret på eller mellem tæerne. Kirurgi for hammertådeformitet er bestemt til at lindre smerter og tillader en person at bære normale sko. Kirurgen fjerner knoglefremspring på tåen eller frigiver en sene, der er for kort for at korrigere placeringen af tåen.

Risici i forbindelse med kirurgi

Uanset hvad formålet for foot kirurgi, Spørg kirurgen hvad fordelene er. Sørg for at finde ud af, hvad risici kan være involveret. Det er altid fornuftigt at afveje fordelene ved at have kirurgi mod risikoen for mulige komplikationer. Selvom komplikationer forekommer sjældent, afhænger typen risikoniveauet fod tilstand behandles, samt den generelle tilstand af en persons helbred. Post-operative smerter og hævelse er en af de mest almindelige problemer efter en operation. Infektion er altid en risiko som følge af kirurgi, selv om det forekommer hos færre end 5 procent af sagerne. Andre komplikationer kan omfatte langsomt helende, midlertidigt tab af sensation, eller skruer og ledninger bruges til at reparere knogler kommer løs. Mens sjældne, er lungeemboli forårsaget af en blodprop i benet en potentielt livstruende tilstand. En anden meget sjælden komplikation efter operation af en ekstremitet resulterer i kronisk langvarige smerter.

Overvejelser

Det er vigtigt at forstå, hvorfor kirurgi er nødvendigt, selvom proceduren er mindre. Spørg om eventuelle risici, ud over tilgængeligheden af alternative behandlinger. Nogle gange er der ikke-kirurgiske behandlinger, der kan hjælpe lige så godt. Fordi læger kan være uenige om den bedste måde at behandle en bestemt medicinsk tilstand, det aldrig gør ondt for at få en second opinion--især hvis mere omfattende kirurgi kan være nødvendigt at korrigere problemet. Patienter bør diskutere spørgsmål eller problemer, de måtte have om anæstesi, lokale, regionale eller generel. Finde ud af om mulige bivirkninger og lad lægen vide hvilken medicin du tager.

Advarsel

Fodproblemer opleves af diabetikere er et alvorligt problem. Selv mindre fodproblemer kan føre til infektion, ulceration eller koldbrand, hvis ikke behandlet ordentligt. For en diabetiker, kan dette føre til amputation af tå, foden eller benet. Passende fodtøj og regelmæssig føromtale pleje er afgørende for erkendelse og behandling af problemer i de tidligste stadier. Fodproblemer hos diabetikere er normalt forårsaget af dårlig cirkulation, nedsat resistens over for infektion eller tab af følelse i fødder og ben. Fælles fod deformiteter forbundet med knyster, ligtorne eller hård hud og hammertæer kan medføre sår og infektioner. Korrigerende foot kirurgi kan være nødvendigt at forhindre deformiteter forværres over tid, hvilket ville bringe en diabetiker større risiko for alvorlige komplikationer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com