Hvordan man kan hjælpe læsning problemer for personer med ordblindhed

12/22/2011 by admin

Hvordan man kan hjælpe læsning problemer for personer med ordblindhed

Ordblindhed er en læring lidelse, der påvirker millioner af børn. Det forvrænger hjernens processen med at omsætte skriftlig billeder til sprog. Dette gør læsning en vanskelig og frustrerende opgave. Der er intet "galt" med, hvordan disse børn tror, eller med deres deres vision eller deres intelligens. Men selv om dette er tilfældet, mange mennesker tror, at børn med dysleksi er dovne eller dumme, eller ikke ønsker at læse. Selv om der er tegn på tidligere, opdagede de fleste tilfælde af ordblindhed ikke, indtil barnet når første eller anden klasse og forventes at læse på et bestemt niveau. Mens det ikke kan helbredes, kan disse børn hjælpes til at læse effektivt.

Instruktioner

• Praksis samarbejde mellem forældre og lærere. En fælles tilgang, der bruger en konsekvent metode i undervisning af læsefærdigheder er mere effektiv. Forældre og lærere bør fremme færdigheder, som supplerer hinanden, ikke kæmpe mod hinanden, og de bør give hinanden feedback.

• Tal med den ordblinde barn om hans særlige problemer. Ordblindhed kommer i forskellige former og påvirker ikke hvert barn på samme måde. Find de vanskeligheder, som dit barn har således at du kan hjælpe ham med at lære de rigtige strategier for ham.

• Uddanne dig selv og dit barn om ordblindhed: Hvad er det og hvad det gør. Forsikre ham, at det ikke giver et barn "defekt." Dette vil hjælpe dit barn til at være i stand til at slappe af om betingelsen og føle sig mere komfortable med det. Jo mere afslappet dit barn er mod læsning, jo lettere vil det være.

• Spille spil med dit barn at bruge bogstaver og ord, til at hjælpe med at knytte læsefærdigheder til Afspil. Scrabble (regelmæssig eller Junior versioner,) krydsord og ordet bingo er store spil til at prøve.

• Læse dagligt, både højt for dit barn og privat inden for visning af hende. Hjælpe hende til at forstå, at læsning er en værdifuld og fornøjelig del af dagligdagen.

• Ansætte phonics til at hjælpe med at opbygge tilknytningen mellem et bogstav eller bogstaver ser ud og hvad de lyder som. Gør dig bekendt med den metode, der bruger dit barns lærere at undervise phonics.

• Praksis nedbryde ord i phonics hele tiden. Når dit barn spørger hvad et ord er eller hvordan det staves, have ham bryde det i brev lyde og stave det eller lyder det ud selv. Hjælpe phonics bliver vane for dit barn.

Tips & advarsler

  • Fange ordblindhed i en tidlig alder og undervisning coping taktik sammen med læsning proces vil minimere effekten ordblindhed vil have på dit barns uddannelsesmæssige udvikling.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com