Er der alternativer til celleprøve?

07/30/2011 by admin

Regelmæssig screening for livmoderhalskræft, i form af celleprøve, har vist sig for at reducere antallet af dødsfald som følge af livmoderhalskræft. Men mange kvinder, især i udviklingslandene, modtage ikke regelmæssig celleprøve, enten på grund af en mangel på læger, på bekostning af en klinisk eksamen eller kulturelle skikke end modvirke sådanne intime undersøgelser. Alternativer til en traditionel celleprøve tillade flere kvinder til at screene selv.

DNA-test

En simpel svaber, kvinder gør sig selv er en nem og billig alternativ til celleprøve. Testen undersøger for tilstedeværelsen af DNA af virus, der forårsager mest livmoderhalskræft. Der er ikke behov for læger til at administrere testen. Prøverne kan distribueres i selv fjerntliggende landsbyer og derefter sendt til et laboratorium for resultaterne. Hvis dette DNA er til stede, kan kvinden planlægge en læge besøg til yderligere undersøgelse.

Testen kræver kvinder at indsamle et lille udsnit af vaginalsekret på en vatpind. Dette kan gøres i komplet beskyttelse af personlige oplysninger, uden tilstedeværelse af en læge. Svaber er analyseret i et laboratorium for tilstedeværelsen af human papillomavirus DNA. HPV er den primære årsag til livmoderhalskræft.

Nøjagtighed

Den nye DNA-test er så nøjagtig, at det måske en dag erstatte traditionelle celleprøve. En undersøgelse offentliggjort i New England Journal of Medicine fandt, at DNA-test var mere effektiv end andre metoder til påvisning af kræft.

Testen kunne være en store penge-saver så godt. Da der er ingen læge besøg, er de eneste omkostninger til test, som kan være så lidt som $5.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com