Hvordan virker en BLIST udvikler?

08/30/2011 by admin

Hvordan virker en BLIST udvikler?

Instruktioner

Fordærve sår--Fysiske udseende

• Fordærve sår, også kendt som aftøs stomatitis, er en tilstand, hvor små sår eller læsioner vises i patientens mund. Sår er normalt findes på indersiden af læberne, kinder og på tungen. Under et udbrud kan der være en eller flere læsioner. Læsioner kan vare alt fra få dage til flere måneder, afhængigt af størrelsen og typen af fordærve ømme. Der er tre forskellige typer af tilbagevendende fordærve sår: mindre form, som er den mest almindelige, måler 3 mm til 1 cm; den store form, som er større og dybere, måling 1 til 3 cm i diameter; og herpetiform, som vises i klynger. Den præcise årsag til fordærve sår er ikke kendt, men sår er tilbøjelige til at udvikle når immunforsvaret svækkes, eller når du kommer i kontakt med visse allergener. Andre faktorer, der kan bidrage til at udvikle sår er stress, fysiske traumer til væv i munden, ernæring, visse lægemidler og nogle vira og bakterier. Da der er ingen kendte årsager til fordærve sår, er behandlinger normalt symptomatisk, at tage sig af læsionerne og smerter forbundet med dem.

Fordærve ondt på celleniveau

• Fordærve ømme er først mærkes som en prikkende eller brændende fornemmelse i den bløde slimhinderne i munden. På dette tidspunkt kan du ikke mærke ondt. Læsionerne udvikle sig derefter i 24 til 48 timer med smerten varig for omkring 4 dage. Smerten aftager når en tyk, fibrøst lag dækker såret. Læsioner kan identificeres ved deres karakteristiske rødlige halo, der omgiver en gullig eller grålig farvede lavvandede indrykning. Det har været teoretiserede at en måde at en BLIST former sker når en lymfatisk (en type af hvide blodlegemer) celle træder epitel. Dette efterfølges af en Papulært eller lille solid hævet læsion, hvor keratinocyt vascularizes. Dette er derefter omgivet af en reaktiv erytematøs vaskulitis, eller røde betændt væv. Læsion ulcerates derefter, som efterfølges af en fibrinøs membran (blodpropper protein) omkring såret. Dette efterfølges i gang af regenerering af epitelceller.

Hvem er i risiko for at udvikle fordærve sår

• Der er en genetisk disposition er forbundet med udviklingen af fordærve sår. Tilbagevendende udbrud kan være en arvelig tilstand.Immunsystem problemer kan føre til udvikling af mavesår. Nogle undersøgelser siger din krop immunsystem tænder på sig selv og forårsager sår.Visse almindelige orale bakterier har været forbundet med udviklingen af oral sår.Mennesker med dårlig oral vaner øge din risiko for at udvikle sår.Kvinder har en højere risiko for at udvikle tilbagevendende fordærve sår.Mennesker med visse tarm problemer, såsom Crohns sygdom og colitis ulcerosa, er modtagelige for at udvikle fordærve sår.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com