Hvorfor er blåbær godt for dig?

11/07/2012 by admin

Hvorfor er blåbær godt for dig?

Dyb indigo nuance af en kurv af blåbær er tiltrækkende nok på sine egne for at gøre dem appetitligt, men bær ernæringsmæssige fordele prikken over i'et. Lav i kalorier og rig på forbindelser, der kan hjælpe med at forbedre sundhed og forebygge sygdom, blåbær er en smart snack valg.

Ernæring Fakta

Ifølge det amerikanske Department of Agriculture har 1 kop rå blåbær omkring 85 kalorier, 1 gram protein, 0,5 gram fedt, 21 gram kulhydrater og 3,5 gram kostfibre. De mest nærende blåbær, på deres højdepunkt af modenhed, vil være buttet, fast og har en støvet blå nuance. De kan være nedkølet i op til to uger, selvom næringsstofferne i friske bær og andre frugter begynder at bryde over tid.

Fuld af Fiber

Blåbær er en fantastisk støtte i vægtkontrol på grund af deres fiberindhold og deres lave energitæthed. 3-4 gram fibre pr kop af blåbær opfylder omkring 15 procent af en kvindes anbefalede indtag for daglige fiber og omkring 10 procent af en mand Ifølge en forskning gennemgang blev offentliggjort i 2005 i tidsskriftet "Ernæring", er kostfibre indtagelse omvendt forbundet med fedtprocent og kroppens samlede vægt.

Lav energitæthed

Lav-energi-tæt fødevarer som blåbær har et relativt lavt antal kalorier i en relativt stor portionsstørrelse, kombineret med et højt vandindhold. Blåbær er omkring 85 procent vand. Højt vandindholdet tilføjer volumen til frugt og udvander de kalorier, hvilket betyder, at du er tilbøjelige til at føle fyldigere på færre netto kalorier.

Vitaminer og mineraler

Citrusfrugter er på plakaten børn for C-vitamin, men blåbær hører lige ved siden af dem. En servering af blåbær indeholder mere end 15 procent af den daglige værdi for vitamin C. blåbær er også en god kilde af kalium og mangan. Kalium er af afgørende betydning for muskel- og protein vækst og kan ophæve de skadelige virkninger af natrium på blodtrykket. Mangan hjælper med konvertering af makronæringsstoffer til energikilder og fremme sund knogleudvikling.

Beskyttende forbindelser

Blåbær er også en rig kilde af phytonutrients, særlige forbindelser, der kan hjælpe med at forhindre alvorlige sundhedsproblemer. Kaldet polyfenoler, kan disse stoffer mindske betændelse, reducere risikofaktorer for hjerte-kar-sygdom og mindske risikoen for kræft.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com