Hormonbehandling for prostatakræft

11/19/2012 by admin

Prostata cancerpatienter, der opdager deres sygdom, efter det har spredt sig ud af prostata kan ikke bruge mange traditionelle behandlinger med succes. Ifølge University of Pittsburgh Medical Center er hormon terapi den mest almindelige behandling anvendes i disse tilfælde for at bremse væksten af kræft.

Funktion

Hormonbehandling arbejder for at reducere niveauet af mandlige hormoner i kroppen, som krymper eller bremser væksten af prostata tumorer. Denne terapi er ikke en kur mod prostatakræft.

Potentielle

Hormonbehandling for prostata tumorer virker fordi testosteron, det vigtigste androgen i den mandlige krop, brændstoffer væksten af tumorer, så sænke niveauet af disse hormoner sulter kræftceller.

Brug

Hormonbehandling bruges til mænd, der ikke undergår andre behandlinger på grund af udviklingen af deres kræft; har undergået andre behandlinger uden held; er i høj risiko for kræft tilbagefald; eller er i færd med at modtage stråling før operationen.

Typer

Kirurgisk kastration (orchiectomy); lægemidler, der sænker testosteronniveauet (luteiniserende hormon - releasing hormon analoger eller antagonister); lægemidler, der blokerer kroppens brug af androgener (anti-androgener); og androgen-undertrykke medicin (østrogen) falder ind under kategorien af hormon behandlinger for prostatakræft.

Risici

American Cancer Society angiver, at hormonbehandling kan medføre nedsat libido, impotens, bryst vækst eller ømhed, osteoporose, tab af muskelmasse, tab af mental skarphed, vægtøgning, højt kolesteroltal, træthed og depression. Det også øger patientens risiko for diabetes, hjerteanfald og hypertension.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com