Risikoen for slagtilfælde under eller efter en Endarterectomy

10/12/2010 by admin

Selve proceduren udnyttet til at reducere risikoen for slagtilfælde, en carotis endarterectomy, også bærer risikoen for overtalelse at samme "hjernen angreb." Men sandsynligheden er minimal, med fordel for handlingen tilsyneladende opvejer enhver bekymring.

Betydning

Halspulsåren sygdom er en tilstand, hvor arterierne i nakken har blive tilstoppet. Dette er forårsaget af åreforkalkning, også kaldet "åreforkalkning." Blodgennemstrømningen og ilt til hjernen er nedsat, potentielt føre til slagtilfælde.

Kirurgi

En carotis endarterectomy er ofte udnyttet til at fjerne denne blokering. Et snit er lavet i nakken, og de syge lag af arterie er fjernet. Dette tillader blodet at flyde igen frit til hjernen.

Risiko

"Risikoen for en efterfølgende slagtilfælde er omkring 1% om året," siger Dr. Jonothan Earnshaw, en vaskulær kirurg med Gloucestershire Royal Hospital i Storbritannien.

Institut for kirurgi på The Baylor College of Medicine viser en lidt højere risiko for slagtilfælde, under eller efter en endarterectomy, spænder fra 1% til 3%.

Advarsel

De første 24 timer efter operation er det mest kritiske tidspunkt under genoprettelsen. Næsten vil 5% af patienterne udvikle en potentielt fatal komplikation i denne periode.

Overvejelser

En carotis endarterectomy reducerer risikoen for slagtilfælde, men kan ikke stoppe åreforkalkning opstår igen. En øvelse regime, sund kostplan og undgåelse af tobaksrøg er afgørende i denne indsats.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com