Er HPV nogensinde gå væk?

02/03/2013 by admin

HPV eller humant papillomvirus, er en seksuelt overført sygdom, der påvirker det genitale område af både mænd og kvinder. Det har ofte ingen symptomer, og det kan føre til andre sundhedsproblemer. Der er ingen behandling kan helbrede det, men nogle gange det går væk af sig selv.

Om HPV

HPV er en virus med cirka 40 forskellige stammer. En person kan inddrive fra én stamme og få en anden stamme. I nogle tilfælde går HPV blot væk uden den person, der er at vide, hun havde det.

HPV og kønsvorter

HPV kan føre til kønsvorter. Dette er anderledes end herpes, men det bør behandles af en læge.

HPV og livmoderhalskræft

I nogle tilfælde kan forvandler virus normale cervikal celler til unormale celler. Disse unormale celler kan blive til kræft, hvis ubehandlet, eller hvis virus ikke forlader kroppen på egen hånd.

HPV og frugtbarhed

Fertilitet påvirkes ikke, når HPV forlader kroppen på sine egne, fordi de unormale celler vil blive normale celler igen. Hvis HPV har ført til andre sundhedsmæssige problemer, kan en læge give rådgivning som til, hvorvidt der kunne være komplikationer.

Testning for HPV

En læge kan udføre HPV-testen for kvinder. Dette er en særskilt prøve fra en celleprøve. Mænd ikke kan blive testet for HPV.

Behandling og forebyggelse

HPV, sig kan ikke behandles. Det enten går væk eller fører til andre problemer. Der er en HPV-vaccine, men det er i øjeblikket kun betragtes som sikkert for kvinder i alderen 9 og 26.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com