Radioaktive behandling for kræft

02/18/2013 by admin

Strålebehandling er en form for behandling for mange kræftpatienter. I stedet for at tage kemikalier som i kemoterapi, indebærer strålebehandling rettet mod en bestemt tumor og sprængning det med stråling, indtil den skrumper, alt imens besparende omkringliggende væv fra nogen reelle skader. Forstå, hvad der er involveret med strålebehandling og forberede det før og efter kan lette proceduren.

Uddannelse

Det hjælper altid for at uddanne dig selv i uanset behandlinger, du vil være at gå gennem. For eksterne strålebehandling, vil du sandsynligvis modtage fjernlys stråling, der er målrettet til den tumor bestemt placering. Dette er en smertefri procedure. I systemisk terapi, ville du tage radioaktivt materiale mundtligt eller har det injiceres i dit system, ligesom kemoterapi. For interne terapi, er radioaktive materialer placeret ved siden af en tumor via et kateter eller kirurgisk procedure og venstre der for et antal dage eller uger.

Det er også vigtigt at vide, at du ikke bliver radioaktivt mens man modtager terapi. Dog hvis du modtager interne terapi, kan du være advaret om ikke at udsætte det behandlede område at folk, især i starten.

Forberede terapi

Ved at forstå, hvilken type behandling du går igennem, kan du bedre forberede dig. Eksterne terapi sessioner er to eller tre gange om ugen og kræver, at du holder stadig. Det er bedst at bære løstsiddende tøj under behandling dage. Interne terapi kan kræve en overnatning, da de er nødt til at sætte et kateter i dig at levere radioaktive materialer. Du kan også føle sig lidt ubehageligt afhængigt af placeringen, så bære løsthængende tøj omkring dette område eller giver fair advarsel til kære, der kan lide at kramme. Hvis systemisk terapi kræver skud, holde dine arme ren og være på vagt over for kosten justeringer der skal gøres.

Post-terapi

Strålebehandling har også sine bivirkninger, som du virkelig har brug for opmærksomhed. Træthed er en stor en, så få masser af hvile før og efter behandlinger. Du skal underrette din læge for visse bivirkninger som blærer eller store udslæt i det behandlede område. De fleste udvikling kan behandles med mild sæbe og lunkent vand.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com