Allergi & Sinus infektioner

12/01/2012 by admin

Allergi & Sinus infektioner

Hvis sinus infektioner (bihulebetændelse) er et problem for dig, er det vigtigt at ikke kun behandle dem men afgøre, hvad der forårsager dem. Allergi kan være årsag til sinus infektioner for mange mennesker. Dette gælder især, når du har en kronisk eller langvarig sinus infektion og du har høfeber (allergisk rhinitis).

Hvad er bihulebetændelse og hvad er symptomerne?

Bihulebetændelse er en betændelse i bihulerne. Når du har bihulebetændelse, hævelse hindrer åbninger i dine bihuler og forhindrer Slim fra dræne den måde, det skal. Den betændte og blokerede bihuler oprette et fugtigt miljø, dine bihuler kan ikke løbe, blive fyldt med pus og blive inficeret. Bihulebetændelse kan være forårsaget af en bakteriel infektion, en virus eller endda en svamp (mug). Hvis du lider af allergi kan du få, hvad der kaldes "allergiske svampe bihulebetændelse."

Når du har bihulebetændelse, kan du opleve symptomer som ansigts smerter eller ømhed (især under øjnene eller på broen af næsen), post nasal drop, hoste, tilstoppet næse, hovedpine, smerter i tandkødet eller tænder, feber, træthed og dårlig ånde.

Hvordan allergi forårsage bihulebetændelse?

Når du er allergisk og du inhalere et allergen, kan blive betændte dine bihuler. Pollen, husstøvmider, dyrehår og andre allergi udløser forårsage hævelse i dine bihuler det fælder slim og forårsager sinus infektioner. For at hjælpe med at forhindre allergiske reaktioner, der forårsager din sinus infektioner, bør din læge ordinere allergi medicin og måske foreslå allergi skud (immunterapi).

Hvordan ved du, hvis du har allergi?

For at forhindre sinus infektioner, der er forårsaget af allergi fra tilbagevendende, er det vigtigt at finde ud af hvad du er allergisk over for. Din læge vil først spørge dig spørgsmål om din allergisymptomer og tage en detaljeret sygehistorie. Han kan foreslå du gennemgå en allergi test for at identificere de specifikke ting, der forårsager din allergiske reaktioner. Allergi test kan administreres af en allergi specialist (allergist) og færdig med enten hud eller blodprøver.

Hvad er allergiske svampe bihulebetændelse?

Allergiske svampe bihulebetændelse (AFS) er, når du har en allergisk reaktion over for svamp i luften. Det er almindeligt i områder af landet, hvor der er varme, fugtige miljøer og forme og svampen er udbredt. AFS forårsager en tyk, svampe debris at form i en klæbrig slim i bihulerne. Mange mennesker med AFS har også næsepolypper. Den eneste måde at fjerne det er gennem kirurgi og en biopsi, hvor sinus væv er indsamlet med fleksible instrumenter indsat gennem næsen. Desværre, selv med kirurgi svampen kan vokse tilbage. Det kan være alvorlige, hvis de ikke behandles som svampe resterne kan vokse mod øjne eller hjernen.

Hvordan er bihulebetændelse behandlede?

Hvis din sinus infektion er forårsaget af en bakterie, vil din læge ordinere et antibiotikum. Desuden kan deres læge anbefale medicin som nasale dekongestant og antihistamin sprays, antihistaminer, dekongestanter og nasal kortikosteroid sprays. Han kan også foreslå du skylle din bihuler med saltvandsopløsning hver dag for at rydde den tykke Slim fra din nasal passager. Hvis er bihulebetændelse er forårsaget af en svampeinfektion kan du har brug for en intravenøs (IV) medicin såsom amphotericin B eller voriconazol.

Hvis du har været behandlet for en sinus infektion og efter otte uger er det stadig til stede kan din læge foreslå dig få en x-ray kaldet kat eller CT-scanning (aksial computertomografi). Det kan være nødvendigt for en specialist som en allergolog eller otolaryngologist (øre-næse-hals lægen) til at undersøge din næse med en lang, tynd, fleksibel slange med et kamera og lys for enden. Slim prøver vil blive taget fra næsen til at bestemme den nøjagtige bakterie, der forårsager infektionen, eller til at afgøre, om problemet er fra en svamp.

Hvis medicin terapi ikke hjælper, skal du muligvis sinus kirurgi til at fjerne næsepolypper, åbne tilstoppede passager og rette eventuelle fejl i knoglen adskiller den nasale passager (septum). En otolaryngologist (øre, næse og hals specialist) udfører denne type kirurgi.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com