Symptomer af ankyloserende Spondylitis

09/26/2012 by admin

Symptomer af ankyloserende Spondylitis

Ankyloserende spondylitis, eller som, er en kronisk inflammatorisk gigt, som hovedsagelig påvirker rygsøjlen og sacroiliac, eller SI, fælles. Sygdommen kan udvikle sig alvorligt begrænser mobilitet og påvirker lungerne og hjertet, men de fleste AS patienter har minimal eller ingen handicap. SOM regel opstår hos mænd i alderen 20-40, selv om det kan også forekomme hos kvinder og børn.

Tidlige symptomer

SOM det ofte begynder med mindre, men vedholdende lændesmerter og stivhed af SI-leddet. Stivhed er normalt værre på wakening og letter hele dagen. Det adskiller sig i intensitet fra dag til dag. En klassisk tidligt symptom er smerter i begge hæle på første træde ud af sengen om morgenen. Andre tidlige symptomer omfatter formindsket brystet ekspansion, let feber, træthed, appetitløshed, vægttab og anæmi.

Progression af sygdommen

Over tid, kan stivhed, som udvikle sig til vedvarende eller tilbagevendende rygsmerter. Skelet ændringer kan forekomme, herunder forsnævring af SI led og forkalkning af spinal ledbånd. Syndesmophytes--knogle "bro" mellem ryghvirvler--kan form, forringer bevægelse i rygsøjlen. Ryghvirvler, selv kan tage på en firkantet form på grund af tab af mineraler. Kombinationen af syndesmophytes og kvadrerede ryghvirvler er kendt som "bamboo spine" Hvornår ses på røntgenbilleder. I de mest alvorlige tilfælde, rygsøjlen bliver permanent bøjet frem på grund af rygsmerter og muskelspasmer, og patienten er ikke længere i stand til at stå oprejst.

Systemiske symptomer

Omkring en tredjedel af patienterne oplever systemiske symptomer. Disse omfatter betændelse i øjet, kaldet anterior uveitis; kardiale symptomer som angina pectoris og betændelse i hjertesækken; og i sjældne tilfælde, fibrose af den øverste lap af lunge.

Neurologiske symptomer

Spinal ændringerne i som kan medføre kompression af nerver. Iskias og udstrålende smerter er fælles. Hvis den nedre ende af rygmarven er beskadiget, kan det resultere cauda equina syndrom. Denne alvorlige tilstand består af impotens, formindsket blærekontrol og fravær af ankel reflekser.

Prognose

I de fleste tilfælde af AS, tilbagevendende ryg smerter og stivhed er de eneste symptomer og inflammatoriske symptomer veksler med perioder med lidt at ingen smerter. I svære tilfælde, sygdommen udvikler sig over tid, resulterer i spinal deformitet og handicap.

Behandling

Ledsmerter, som er normalt behandles med en kombination af non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler eller andre anti-inflammatoriske foranstaltninger. Dette er kombineret med daglige øvelser og terapi, der fremmer korrekt kropsholdning og mobilitet af leddene. Styrkelse af extensor muskler grupper - dem, der trækker rygsøjlen op og tilbage--er især vigtigt, da disse muskler hjælpe modvirke den fremad fleksion af spinal deformiteter i AS.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com