Hvad er meningen med kroppen modermærker?

09/15/2010 by admin

Modermærker er hud vækstrater, der er som regel brun eller sort i farven og kan være til stede overalt på kroppen. Muldvarpe udvikler normalt i de første 20 år af et menneskes liv, med de fleste modermærker optræder i tidlige barndom, siger National Cancer Institute (NCI). Ifølge NCI har de fleste mennesker overalt fra 10 til 40 modermærker på kroppen af den tid, de når fuld voksenalderen.

Typer

De to typer af modermærker, der kan opstå, er kendt som medfødt nevi modermærker og Dysplastiske nevi modermærker, hedder NCI. Medfødt nevi udvikle ved fødslen og forekommer i cirka 1 procent af befolkningen. Dysplastiske nevi er større, uregelmæssigt formet og normalt ulige i farve.

Advarsel

NCI rapporterer, at mens fleste af modermærker ikke udgør nogen risiko, visse typer af modermærker kan være en indikation af hudkræft og bør undersøges af en læge.

Identifikation

Modermærker, der udviser visse kendetegn bør vække bekymring og undersøges, advarer NCI. Modermærker, der ændrer i farven, højden, form eller størrelse eller modermærker, der begynder at klø, bløder eller blive bud bør vurderes af en hudlæge. Modermærker, der udvikler efter 20 år og modermærker, der synes at ændre sig over tid er af særlig bekymring.

Risiko

Abnorme modermærker kan være en indikation af hudkræft. Ifølge NCI, næsten 70.000 nye tilfælde af hudkræft blev diagnosticeret i 2008 og forventes 9.000 mennesker dør hvert år som et resultat.

Forebyggelse

Ultraviolet (UV) stråling fra solen og garvning senge forårsager skader huden og kan føre til modermærker og hudkræft. For at mindske risikoen, rådgiver NCI at undgå solarier og direkte solen når det er muligt. Solcreme, beskyttende tøj og solbriller vil yde beskyttelse mod UV-stråler når solen ikke kan undgås.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com