Hvad kan skyldes en høj systolisk blodtryk?

10/21/2012 by admin

Hvad kan skyldes en høj systolisk blodtryk?

Ifølge National Heart, Lung, og Blood Institute (NHLBI), højt systolisk blodtryk eller isoleret systolisk hypertension (ISH), er forbundet med hærdede arterier. Hærdede arterier resulterer i mindre effektiv blodgennemstrømning, som kan skade den hjerne, hjerte, nyrer og øjne.

Slagtilfælde

ISH kan forårsage en pause i et svækket blodkar i hjernen. Blødning fra brudt skibet i hjerneskader hjernen væv og kan forårsage et slagtilfælde.

Hjerteanfald

Hærdede arterier begrænse strømmen af ilt rige blod til hjertet, forringer dens evne til at pumpe effektivt. Smerter i brystet, eller angina, opstår, når hjertet ikke får nok ilt.

Kongestiv hjerteinsufficiens

NHLBI angiver, at forhøjet blodtryk, herunder ISH, er den største risikofaktor for kongestiv hjerteinsufficiens, som opstår, når hjertet ikke kan pumpe nok blod til at opfylde kroppens behov.

Nyreskader

ISH kan indsnævre og tykkere i nyren blodkarrene, hæmmer deres evne til at filtrere affald og gør det muligt at bygge i blodet. Over tid, kan nyrerne mislykkes helt, resulterer i behovet for dialysebehandling.

Blindhed

ISH kan forårsage blodkarrene til at briste i øjnene. Syn kan blive sløret eller nedsat, eller blindhed kan resultere.

Demens

Ifølge CE Clark fra Institut for neurologi i Birminghams City Hospital NHS Trust fremstår beviser at den effektive behandling af ISH kan hjælpe med at forhindre demens, der angiver, at ISH kan være en medvirkende faktor i udviklingen af demens.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com