Tegn og symptomer på Hypertension hos kvinder

02/18/2012 by admin

Tegn og symptomer på Hypertension hos kvinder

Hypertension, også kendt som forhøjet blodtryk, er en tilstand, hvor strømmen af blod i kroppen har en stor mængde af pres mod væggene i blodkarrene i arterierne. Kvinder, der har nået overgangsalderen er særligt modtagelige for hypertension, og læger diagnosticere cirka én ud af fire kvinder med betingelsen hvert år. Stadig, tegn og symptomer kan være svært at få øje på.

Ingen symptomer

Mange kvinder har hypertension uden selv at vide det, som der er ofte ingen mærkbar symptomer. Således, de kan ikke få diagnosticeret med betingelsen indtil det forårsager et hjerteanfald, slagtilfælde eller andre sundhedsmæssige komplikationer.

High Blood Pressure læsning

En af de bedste måder at afsløre forhøjet blodtryk er at få dit blodtryk, taget. Læger kan gøre dette nemt med en blodtryksmaaler (blodtryk manchet) og et stetoskop. Blodtryksmaaler kollapser de store arterier i armen; så frigiver lægen langsomt pres indtil han hører puls i arm CV. Dette er det systoliske blodtryk, eller kraften af blod farende fra hjertet. Når lægen kan ikke længere høre pulsen, angiver måler på blodtryksmaaler det diastoliske blodtryk, eller kraften af blod flyder tilbage.

Næseblod

Kvinder med svær hypertension kan opleve hyppige næseblod, ifølge Mayo Clinic. Næseblod er et resultat af det øgede pres, hvilket medfører at bryde eller popping blodkar, som derefter flygte fra næsehulen.

Generelt ubehag

Ifølge Mayo Clinic er kvinder med fremskredne stadier af hypertension tilbøjelige til svimmel magi, træthed, forvirring og/eller kvalme.

Smerter i brystet

Kvinder lider af svær hypertension kan opleve smerter i brystet, der kan også være ledsaget af åndedrætsbesvær. Forhøjet blodtryk forårsager små kranspulsårerne i hjertet til at kollapse, hvilket resulterer i smerter i brystet.

Synsproblemer

Hypertension kan også påvirke syn, ifølge Web MD. Mere specifikt, kan det forårsage hypertensive retinopati hvor blodkar i nethinden, ansvarlig for at fokusere, blive beskadiget.

Uregelmæssig hjerterytme

Ifølge Web MD, ubehandlet kan forhøjet blodtryk også producere arytmi, en tilstand, hvor hjertet slår i en unormal eller uregelmæssigt mønster.

Hæmaturi

Svær hypertension har været kendt for at producere hæmaturi, dvs, blodig eller uklar urin. Dette er sandsynligvis på grund af det øgede pres på kroppens glomeruli, som kapillar klynger i nyrerne, ansvarlig for filtrering affald væsker (urin) fra blodet.

Dunkende fornemmelse

Ifølge Web MD, kan højt blodtryk også producere dunkende fornemmelser, der opstår primært i ører, hals eller bryst.

Hovedpine

Kvinder med højt blodtryk kan lide af hovedpine, både kedelig og alvorlig.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com