Bivirkninger af torsk lever olie kapsler

11/18/2010 by admin

Levertran er udvundet fra leveren af torsk fisk. Som en kilde til sunde omega-3 fedtsyrer og andre vitaminer er levertran en gavnlig ernæringstilskud. Men som med de fleste kosttilskud, har det også nogle potentielle bivirkninger.

Funktion

Omega-3 fedtsyrer i levertran gavne mange kropsfunktioner såsom reducere triglyceridniveauer (én faktor i total kolesterol) og medvirken i almindelighed hjerte-kar-sundhed. Andre potentielle fordele af omega 3s omfatte reducere risikoen for kræft, medvirken i kognitive funktion og bistå med vægttab. Levertran er også en vigtig kilde til vitamin A, afgørende for et sundt immunsystem og knoglevækst og D-vitamin, som hjælper med at opbygge og vedligeholde stærke knogler.

Bivirkninger: Omega-3 fedtsyrer

Selv om lav til moderat doser er normalt sikkert for raske voksne, kan levertran forårsage mindre gastrointestinale gener. National Institutes of Health (NIH) angiver, at overdrevne doser af omega-3 fedtsyrer kan øge risikoen for blødning---fra næseblod eller blod i urinen til at et slagtilfælde (blødende blødning). Fiskeolie kan også "interagerer med visse lægemidler, herunder blodfortyndende medicin og lægemidler, der anvendes for højt blodtryk."

Bivirkninger: vitaminer

NIH også advarer mod at tage fiskeolie kosttilskud i større mængder og/eller i længere perioder af tid fordi "fisk fiskelever olieprodukter (såsom torsk lever olie) kan øge risikoen for vitamin A eller D toksicitet." NIHS kontor for kosttilskud rapporterer, at høj lagringsniveau af a-vitamin kan resultere i fødselsdefekter, leveren abnormiteter, nedsat knogle mineral tæthed, der kan føre til osteoporose og central nervesystemet. Overdreven D-vitamin kan resultere i symptomer spænder fra kvalme, svaghed og vægttab til hypercalcæmi, hvilket kan føre til kognitiv dysfunktion, nyresten eller svigt. Enkeltpersoner tager multivitaminer regelmæssigt eller i høje doser bør informere deres læge.

Ekspert indsigt

Op til 3g pr. dag af omega-3 fedtsyrer er generelt betragtes som sikre af Food and Drug Administration. Men hvis du er diabetiker, gravid, har højt blodtryk eller kolesterol, eller er følsomme eller allergiske over for fisk eller fødevarer med omega-3 fedtsyrer såsom nødder, rådføre sig med din læge om at tage torsk lever olie.

Kviksølv

Folk er bekymrede for kviksølvniveauerne i fisk behøver ikke bekymre dig om kviksølv niveauer i torsk lever olie kosttilskud. Kosttilskud indeholder næsten ingen kviksølv, sammenlignet med friske fisk som haj, sværdfisk eller tilefish.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com