Zeolit anvendelser

09/16/2016 by admin

Zeolit er en særdeles alsidig mineral, der strækker sig til mange brancher. Mens visuelt attraktiv, tilbyder zeolit også en bred vifte af applikationer baseret på dens kemiske struktur. Således er dette mineral efterspurgt af hobbyfolk samt erhvervsfolk. Zeolit er klassificeret af en streng formel, der definerer forholdet mellem dens oxider (Se Reference 1). Mineralet er ofte dannet i huler og vulkaner og er struktureret på en måde, der tillader andre mineraler og stoffer til at opholde sig i dens hulrum.

Samlere

Herunder zeolit i en rock og mineralske indsamling er en populære anvendelse af dette mineral (Se Reference 1). Zeolit nyder en vis grad af sjældenhed, hvilket gør dens tilstedeværelse i en samling værdifulde. Derudover mineralet er ganske attraktiv og viser komplekse mønstre og figurer.

Afgiftning

I flydende form, er zeolit ofte bruges til at fjerne toksiner og metaller fra kroppen (Se referencer 2 og 3). Det sælges som et kosttilskud, ikke et lægemiddel, og foregiver at styrke immunsystemet. Nogle mener at zeolit har en antiviral fordel og dermed det er undertiden bruges til at forebygge almindelig forkølelse eller influenzasymptomer. Andre lignende anvendelser omfatter reduktion i symptomer forbundet med allergi og at hjælpe balance pH niveauer for leve mere sundt. I landbruget, er zeolit undertiden tilføjet til husdyr foder for at fjerne skadelige elementer, som truer dyr.

Ionbytning

Ionbytning er en speciel egenskab af silicium oxid opførelsen af zeolit (Se Reference 1). Denne proces har en bred vifte af anvendelser, men er oftest findes i funktionaliteten af Afkalkningsanlæg. Når det bruges som et filter, zeolit fælder calcium i vand og erstatter det med natriumioner. Dette fjerner kvaliteter af hårdt vand og distribuerer blødt vand overalt i et hus eller en bygning.

Lugt fjernelse

Ligesom zeolit kan udveksle calcium til natriumioner, kan det også gøre modsat. Dens unikke kemiske struktur kan udnyttes til at fælde ioner produceret af lugte og andre toksiner og at lade luften eller andre stof filtreres gennem uden dem. Zeolit er ofte bruges til at rense byen vand, inden det distribueres til offentligheden.

Akvarier

Forskellige produkter er tilgængelige for akvarier som bruger zeolit til at behandle vandet (Se Reference 1). Da akvarium vand er følsomme over for lugte, misfarvning og forurening, forbedrer zeolit oplevelsen for både fisk og ejer. Ammoniak er en særlig fælles toksin i akvarier og er let fjernes af zeolit.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com