Hvilke årsager ikke-diabetisk neuropati?

04/14/2011 by admin

Definition

Neuropati refererer til nerveskader. Det kan påvirke alle dine nerver ud over muskler, organer og samlinger. Når overkroppen er plaget med neuropati, kan det resultere i muskelsvaghed eller vanskeligheder gribende objekter. Lavere organ neuropatier typisk føre til tab af følelse i fødderne, samt modkontoen og gå vanskeligheder. Du kan også opleve prikken, svie, ømme og følelsesløshed. Diabetes kan føre til neuropati; men der er mange andre mulige årsager.

Vitamin B

B-vitaminer spiller en stor rolle i nerve sundhed. B vitaminmangel kunne bidrage til eller forårsager neuropati. Specielt, hvis du har en daglig indtagelse af mindre end 0,2 mg af thiamin (vitamin B1), vil det medføre en opdeling af de cytoskeletale skafter af dine nerver. Resten af B-vitaminer også spiller væsentlige roller i at opretholde sunde nerver.

Pantothensyre mangel

Den anbefalede daglige indtagelse af pantothensyre er 6 til 10 mg. Men kroppens væv lagre store mængder af pantothensyre, og neuropati skyldes en mangel er sjælden. Symptomerne på neuropati på grund af denne mangel er smertefuld brændende fødder samt svaghed og træthed.

Forudbestående sygdomme

Personer, der er følsomme over for gluten, såsom dem med cøliaki, kan opleve neuropati. Desuden, er mennesker med HIV/AIDS, lupus, nyresygdom, leversygdom, Guillain-Barre syndrom, hypothyroidisme og Charcot-Marie-Tooth sygdom mere modtagelige for neuropati. Nogle medikamenter kan liste neuropati som en potentiel bivirkning, som dem, der behandler kræft.

Alkoholisme

Ethanolen i alkohol forstyrrer absorptionen af vigtige næringsstoffer--især thiamin, niacin og folat. Alkohol er giftige for kroppen, og dens interferens med vigtige kropsfunktioner kan forårsage nerveskader med langvarig eksponering. Blandt kroniske alkoholmisbrugere symptomer er neuropati ofte det tidligste påviselige.

Traumer

Simple fysiske traumer kan også resultere i nerveskader. Hvis du har slidt en støbt, brugt krykker eller deltog i aktiviteter, der kræves holde en unaturlig stilling i lang tid, kan dette resultere i overskydende pres på en nerve.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com