Årsager til lav TSH niveauer

03/28/2011 by admin

Årsager til lav TSH niveauer

Lavt niveau af thyreoidea - stimulerende hormon (TSH) angiver hyperthyroidisme, en tilstand, hvor skjoldbruskkirtlen er overaktiv. Symptomer omfatter vægttab, træthed, søvnløshed, øget hjertefrekvens, varme følsomhed og angst. Der er en række årsager til lav TSH niveauer.

Hormon sekretion

Hypofysen producerer TSH baseret på mængden af thyroxin (t4) og triiodothyronin (t3) i blodbanen. Overdreven t3 og t4 sekretion stimulerer lav TSH produktion.

Struma/Plummer sygdom

Årsager til lav TSH niveauer omfatter forhold som struma og Plummers sygdom, der er identificeret ved symptomatisk adenomer. Adenomer er ikke-kræft tumorer forårsager skjoldbruskkirtlen udvidelsen, hvilket resulterer i høje thyroxin produktion, sænke TSH.

Graves' sygdom

Graves' sygdom, en autoimmun tilstand er en almindelig årsag til lav TSH niveauer. Antistoffer angribe skjoldbruskkirtlen, hvilket resulterer i forhøjede thyroxin niveauer, at nedsætte mængden af TSH udskilles.

Thyroiditis

En betændt skjoldbruskkirtel definerer en abnormitet, kendt som thyroiditis, der forårsager øget hormon sekretion i blodplasma, eskalerende thyroxin niveauer og faldende TSH.

Diagnose

Hyperthyroidisme forekommer på grund af lav TSH er diagnosticeret gennem blodprøver, der måler thyroxin og TSH niveauer i blodbanen. Forskellige behandlingsformer er til rådighed baseret på patientens behov.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com