Flydende kost for børn

06/06/2012 by admin

Flydende kost for børn

Flydende kost er beregnet til at erstatte faste levnedsmidler, helt eller delvist. Flydende kost kan ordineres af en læge i situationer, hvor et barn ikke kan fordøje solid mad, såsom sygdom, eller før og efter en medicinsk procedure. Flydende kost anbefales ikke til børn som en metode til at tabe sig, da der er risici forbundet med dette.

Fuld flydende kost

Fuld flydende kost ligge mellem fast føde og klare væsker. De er normalt forbruges af dem, der kan tåle klare væsker, men ikke fast føde. Fuld flydende kost er lettere at fordøje end faste stoffer og kan opretholde den menneskelige krop i lang tid, ifølge University of Wisconsin School of Medicine og folkesundhed. Hvis en fuld-flydende kost er nødvendig for en længere periode, kan ingredienser såsom sirup og sukker eller nonfat tørt mælk, føjes til drinks. Fuld flydende kost består ofte af frugtjuice, fløde af hvede, honning, purerede kød og grøntsager, supper uden faste stoffer, yoghurt, budding og andre elementer. Fødevarer, der bliver flydende ved stuetemperatur, såsom is, er også inkluderet.

Klar væske kost

Klar væske kost bruges ofte til børn før medicinske procedurer, eller når der er fordøjelsesproblemer som opkastning og diarré. Klare væsker er let absorberes af tarmene, og i virkeligheden, fjerne stress på tarmene. Klar væske kost også hjælpe børn opretholde passende hydrering. Mens klare væsker indeholder nogle ernæring, er der ikke nok til at understøtte kroppens energibehov for mere end et par dage. Klar væske kost indeholder ofte elementer som almindeligt vand, klar frugtjuice, bouillon, klart sodavand eller sportsdrikke, honning, plain gelatine, klart is popper og te eller kaffe uden fløde.

Flydende kost for vægttab

Nogle børn bekymre sig om deres vægt og kan lede til flydende kost som en måde at opnå vægttab. Nogle flydende kost er "fad" kostvaner, der lover hurtig vægttab. Fleste børn behøver ikke at bruge et vægttab kost. Børns organer stadig udvikling og vækst, så de kræver en bred vifte af sunde fødevarer til at holde deres kroppe vokser godt. Overvægtige børn kan ofte forbedre deres sundhed og tabe sig ved at spise nærende fødevarer og at være mere aktive. Samlede, all-flydende kost er et dårligt valg for børn og kan føre til sygdom.

Overvejelser

Hvis et barn er mistænkt for at bruge en flydende diæt til at opnå vægttab eller til andre usunde formål, er det nødvendigt at konsultere en læge om eventuelle bekymringer. Ved hjælp af en flydende diæt til at opnå vægttab kan potentielt føre til spiseforstyrrelser såsom anoreksi eller bulimi. Flydende kost for vægttab, eller endda vægtøgning, kan skade et barns sundhed, som barnet ikke måske får de rette næringsstoffer, som kan føre til sundhed og læring problemer. Altid konsultere en læge om at bruge en flydende kost, hvis barn har vægt problemer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com