Hvordan til at læse fødevareetiketter til sunde ingredienser

07/01/2011 by admin

Hvordan til at læse fødevareetiketter til sunde ingredienser

Mærkningen af fødevarer kan være så forvirrende, at nogle af os ikke engang gider læse dem. Der er to grundlæggende dele til at tænke på, når du læser en næring afmærke; de faktiske ingredienser i maden og de ernæringsmæssige værdier af disse ingredienser. Her er nogle nyttige tips til at læse fødevareetiketter til sunde ingredienser.

Instruktioner

• Uddanne dig selv om sunde fødevarer og ingredienser. Begræns dit indtag af fedt, sukker, kulhydrater og natrium. Mange lav fedt, forarbejdede eller forberedt fødevarer har tilføjet større mængder af natrium at erstatte smag af fedtstoffer. Store mængder af natrium kan forårsage sundhedsmæssige problemer, herunder væskeophobning, som bidrager til forhøjet blodtryk.

• Start med ingredienser af den mad, du køber. Ingredienser er opført i faldende rækkefølge, så den første ingrediens listen udgør størstedelen af maden. Læs alle ingredienserne opført og noter af sukker, fedt, kunstige smagsstoffer eller tilsætningsstoffer. Sørg for de første fem ingredienser er sunde ingredienser, som du ønsker at spise.

• Læs hele etiketten grundigt. For eksempel, du måske tror, du køber kød, men etiketten anfører "kød krydret." "Kød krydret" eneste middel smag af kød er i mad, ikke selve kødet.

• Tjek næringsværdi pr. servering og størrelsen af hver servering. Mens du kan spise en hel kasse af forberedte makaroni og ost, er den portionsstørrelse, der er angivet for halvdelen af mængden. Hvis du vil spise hele boksen, skal du multiplicere alt med to. For eksempel, fordoble mængden af kalorier og fedt, natrium og sukker til at bestemme den ernæringsmæssige værdi af fødevarer vil du rent faktisk spiser. Når brudt som dette, er nogle såkaldte "sunde" fødevarer ikke.

• Læse procenten af daglige anbefalede mængder af vitaminer og mineraler, baseret på din portionsstørrelse. Næringsværdien er opført af procenter. Hvis du spiser det samme makaroni og ost middag, i det samme forhold, vil du få 40 procent af den daglige anbefalede tilførsel af calcium. Dette fortæller dig, at flere calcium er nødvendig i din kost dagen du spiser at måltid.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com