Hårtab fra toksiske niveauer af selen

05/24/2011 by admin

Hårtab fra toksiske niveauer af selen

Selen--betragtes som en micromineral (eller spormineral) som jod, zink, nikkel, kobber, mangan og chrom--kræves for sunde mennesker og dyr.

Mængden af denne nødvendige for den menneskelige krop er meget lille--spormineral ca 50-70 mikrogram om dagen for voksne. Det tager 1.000 mikrogram at gøre milligram.

Holde en passende balance er vigtig for optimal sundhed. For lidt selen fører til skadelige virkninger, men for meget kan føre til hårtab og mange andre forhold.

Det første symptom på et giftigt niveau af selen er ofte hårtab, der kan opstå på hovedet, under armene, genitalier eller generelle kropsbehåring tab. Kilder til selen omfatter kost, miljø eller endda shampoo, der indeholder selen sulfid.

Betydning

Selens rolle i kroppen gør det muligt for velfungerende skjoldbruskkirtlen, beskytter kroppen mod frie radikaler skader og reducerer forekomsten af ledbetændelse.

Symptomer mangel på selen er misfarvning af hår og hud, muskelsmerter og svaghed, og en tandblegning senge af fingernegle.

Indvirkning

Selen-mangel er sjælden i USA. Normalt er en mangel i forhold til gastrointestinale betingelser. Crohns sygdom, jodmangel eller en alvorlig sygdom med betændelse og infektion kan nedsætte selen niveauer i blodet. Mennesker med HIV eller AIDS har et svækket immunsystem og kan ikke absorbere selen godt.

Iværksættes et program til at øge selen bør foretages med omhu, da for meget selen har en betydelig indvirkning på kroppen. National Health Institute har anset for 400 mikrogram som det højeste toleranceniveau af selen for voksne.

Overvejelser

Symptomer for overeksponering til selen er hårtab, hudlæsioner, kvalme, opkastning og endda Fingernegl tab.

Hårtab kan være en tidlig indikator for for meget selen indtag. Hvis du har for nylig begyndte at tilføje selen til din kost i form af selen-rige fødevarer eller kosttilskud, være særlig opmærksom på dit hår. Normal hårtab er omkring 100 om dagen. Hårtab over dette beløb er et advarselsskilt, især hvis der var nogen tilsyneladende hårtab før øge dit selen indtag.

Kilder

Mange fødevarer indeholder minimale spor af selen som shiitake og knap svampe, byg, lam, kalvelever, æg, havregryn, ris, kylling og kalkun. Skaldyr som snapper, rejer, tun og laks indeholder også denne micromineral. Disse eksempler indeholder kun spormængder af selen per portion, på 30-50 mikrogram. De fleste mennesker vil ikke opnå for meget selen fra en normal kost og spise disse fødevarer bør ikke føre til hårtab og relaterede symptomer.

Undtagelsen er tidskrævende paranødder, som indeholder 70 til 90 mikrogram pr. møtrik. En møtrik pr. dag giver den nødvendige selen. National Institute of Health, kontor for kosttilskud, advarer kun spise paranødder lejlighedsvis på grund af deres høje selen indhold.

Konklusion

Mange mennesker bemærker hårtab søge efter årsager og skal overveje overeksponering til selen.

Den mest fornuftige fremgangsmåde til at undersøge spørgsmålet om hårtab er at se på mange faktorer. Hvis du har for nylig startet mellemmåltider på paranødder eller tage et supplement med selen, fjerne dem fra din kost. Hvis hårtab skyldes for meget selen, bør hår begynde at regrow når overskydende selen er fjernet.

Hårtab har mange afskrivende faktorer, der bør undersøges. For eksempel, kan hårtab være forårsaget af stress, hormonelle forandringer, arvelige forhold, ringorm eller en svampeinfektion. Andre bidragydere til hårtab kan være medicin eller endda iført hår alt for stramt bundet.

Medmindre der har været en bestemt stigning i selen indtag, kan hårtab normalt tilskrives en anden årsag.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com