Behandlingsmuligheder for nyresvigt

01/29/2011 by admin

Din krop nyrerne er designet til at fjerne kemisk affald fra din krop ved at filtrere det gennem din urin. Lejlighedsvis, nyrer slides og begynder at miste deres funktionalitet. Dette kaldes nyresvigt. Symptomer på nyresvigt omfatte sløvhed, svaghed, hævelse af kroppen, stigende kalium niveauer, svaghed, tab af appetit og træthed. Der er ingen kur mod nyresvigt, selv om flere behandlingsmuligheder findes.

Transplantation

En nyretransplantation er en procedure, hvor en nyre fra en organdonor er placeret i din krop. Dine egne nyrer er efterladt på stedet, så længe de ikke skaber nogen problemer, såsom forhøjet blodtryk. Proceduren, der kræver større operation, og du vil blive indlagt så længe som to uger. En transplanteret nyre kan komme fra en afdøde organdonor eller en sund og levende person. Efter hårtransplantation kirurgi, skal du tage medicin regelmæssigt og besøge din læge til eksamen for at sikre nyren fungerer korrekt.

Hæmodialyse

Hæmodialyse er designet til at rense blodet af toksiner ved at fjerne små mængder af blod fra kroppen, rense blodet og returnere det til dine blodårer. Hæmodialyse er udført på en dialyse center flere gange om ugen, eller du kan vælge at udføre dialyse i hjemmet. Med hæmodialyse, skal du have adgang pege på kroppen hvor blodet vil flyde ind og ud. Der er tre grundlæggende indstillinger for et adgangspunkt: en fistel, en graft eller et kateter. Et kateter er normalt en sidste mulighed og kun anvendes midlertidigt fordi det er så indgribende. En læge vil indsætte en slange ind i din hals eller øvre bryst til at tillade blodet at forlade og vende tilbage. Fistel og graft adgangspunkter kræver en mindre operation for at forbinde en arterie og vene i din arm eller ben. To rør er indsat i forbindelsen. Blodet strømmer ud af et rør og tilbage i den modsatte tube.

Peritoneal dialyse

Perioneteal dialyse virker ved at fjerne affald og giftige kemikalier fra kroppen gennem foring af maven. Denne mave foring kaldes den peritoneale membran. Før du begynder behandling, er et kateter kirurgisk indsat i brystet eller maven. Når webstedet indsnit er helet fuldstændigt, kan peritonealdialyse begynde. Denne type af dialyse normalt udføres i hjemmet. Der er tre grundlæggende typer af dialyse: kontinuerlig Ambulant Peritoneal dialyse (CAPD), kontinuerlig Cycler-assisted Peritoneal dialyse (CCPD) og en kombination af begge. CAPD behandling kræver ikke mekanisk assistance, men CCPD bruger en maskine til at rense maven. CAPD behandling kræver at du ændre børstefunktioner dialyse flere gange om dagen, men CCPD kræver kun én eller to ændringer pr. dag. En kombination metode bruges hos overvægtige patienter eller patienter, der kræver ekstra behandling.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com