Sunde måltider til kemoterapi patienter

04/01/2011 by admin

Sunde måltider til kemoterapi patienter

Ordentlig ernæring for kræftpatienter i kemoterapibehandling er vigtigt. Fordi deres krop er i en svækket tilstand, er det mere følsomme over for hvad der går ind i den. Kemoterapi kan reducere den enkeltes appetit, men det er stadig vigtigt for dem at forbruge nok kalorier hver dag for at bevare deres vægt og producere nok protein for at tilstrækkeligt foder deres immunsystem. Kemoterapi patienter bør også forsøge at levere deres organer med en ernæringsmæssig balance af vitaminer og mineraler, sammen med andre essentielle næringsstoffer.

Tilberedning af måltider

Simple er bedre for kemoterapi patienter. Deres krop kan være alt for følsomme krydderurter og krydderier, især hvis de oplever øget kvalme, så smag er ikke en faktor - i virkeligheden, du bør prøve at gøre fødevarer så kedelig som muligt. Når madlavning, forsøge at adskille patienten fra de dufte, der produceres. Undgå sure fødevarer, såsom tomatsauce i pasta, citroner eller sodavand, og bruge kødmørnere eller andre marinader på bøffer eller andet kød til at hjælpe fordeling proteiner og lette næringsstofferne til at forbruge. Forberede små måltider hele dagen. Hjælpe usædvanlig tynde og kvalme patienter fokus på at spise så lidt som en bid en time, men holde maden kommer konsekvent.

Vigtige fødevarer

Vand er den vigtigste komponent i enhver patientens kost, da den bruges i fordelingen af fødevarer til energi. Tjener 100-procent frugtsaft eller Gatorade, og undgå alle drikke, der indeholder koffein. Sikre kan levere næringsstoffer til personer med ekstrem kvalme. Forbered bouillon af kylling, oksekød eller grøntsager, men gøre dem klart, og rådgive patienten at nippe dem langsomt. Undgå mælkeprodukter, medmindre de er suppleret med acidophilus, et stof, der hjælper kroppen proces mejeri, når tarmens bakterier tælle får for lavt. Enhver form for frugt er passende, men skind og frø bør undgås, og tørrede frugter skal være stuvet eller kogt før du spiser. Forberede kød, hvis det er muligt, især oksekød hvis den enkelte jern count er lav. Hvid pasta, ris og kartofler er alle let på maven og bør være fremtrædende armaturer i den enkeltes kost. Undgå hele korn fødevarer. Kiks, morgenmadsprodukter og almindelig cookies er også korrekte valg og arbejde samt midten måltid snacks.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com