Prostata oplysninger

09/11/2010 by admin

Prostata er en kirtel på størrelse med en valnød eller små blomme. Det er en del af en mands reproduktive system, sidder under blæren og foran endetarmen. Kirtlen har to regioner, der er indkapslet i et ydre lag af væv. Det omgiver urinrøret mager røret, der kører længden af penis og er ansvarlige for sæd og urin fra kroppen.

Funktion

Prostata har mange funktioner. Det producerer væske, der udgør en del af en mands sæd. Væsken opbevares med sæd i Sædblærer. Når en mand sit klimaks, udskilles sæden ind i urinrøret, så penis før det er bortvist fra kroppen.En anden vigtig funktion af prostata er at kontrollere urin flow. Kirtlen indeholder muskulære fibre, der ombrydes omkring urinrøret som urin rejser fra blæren til penis, bremse strømmen.Prostata tjener også til at forbedre fornemmelser af ophidselse og orgasme.

Benign prostatahyperplasi

Benign Prostatic hyperplasi (BPH) opstår, når prostata forstørres som en mand i alderen. Det er en fælles betingelse, fordi prostata vokser to gange i en mands levetid--i puberteten og igen i en alder af 25. Udvidelsen sker uden problem indtil senere i livet. Til sidst, stopper lag af væv omkring prostata kirtel fra udvidelse, der knuser det og får det til at skubbe op mod urinrøret. Dette irriterer mur af blæren og initierer symptomer som hyppigere vandladning. Mere end halvdelen af mænd i deres 60 ' erne og op til 90% i deres 70 'er og 80 'er er påvirket.

Behandling

Mænd, der har BPH kan bare overvåge situationen i stedet for behandle den straks. Men hvis det begynder at blive værre eller udgør en fare for patientens helbred, behandling vil begynde. Ordinering af antibiotika er almindelig, fordi BPH kan føre til urinvejsinfektioner. Læger har haft held med medicin som f.eks finasterid, terazosin og alfuzosin. De forhindrer prostata vokser yderligere, og i nogle tilfælde skrumpe det.Der er andre behandlinger, der ikke involverer narkotika. Transuretral mikrobølgeovn termoterapi (TUMT) bruger mikrobølgeovn til at varme og ødelægge overskydende prostata væv. Det helbreder ikke BPH, men reducerer mange af symptomerne. Ligeledes, transuretral nål ablation (tun) sender Radiofrekvensablation energi gennem to nåle til at brænde væk en del af prostata.Kirurgisk behandling er en anden mulighed, som de fleste læger anbefaler. Kirurgen fjerner den udvidede væv, der presser mod urinrøret.

Prostata Cancer risikofaktorer

Prostatakræft er den mest almindelige kræftform i USA, der ikke involverer huden. Det påvirker én ud af seks mænd, med sandsynligheden stiger med alderen. Race spiller en rolle i prostata cancer: African American mænd er mere tilbøjelige til at blive diagnosticeret og dør af sygdommen. Mænd med en nær slægtning, der har prostatakræft fordoblet deres chancer for at få det selv. Mænd med to nære slægtninge påvirket har fire gange chancen for at udvikle prostatakræft.

Prostatakræft behandling

Behandling afhænger af hver person og progression af sygdommen. Indstillinger omfatter:• Aktiv overvågning, eller simpelthen ser prostatakræft for at sikre det går ikke.• Prostatektomi, hvor alle eller en del af prostata er fjernet kirurgisk. Efter det er taget, lægger lægen urinrøret direkte til blæren for urin flow.• Strålebehandling eller kemoterapi, som kan dræbe kræftceller.• Hormonbehandling, som stopper testosteron fra at blive frigivet og forårsager de prostata celler til at stoppe stigende.

Mænd med prostatakræft bør rådføre sig med tre specialister til at hjælpe med at bestemme den bedste metode(r) behandling--en medicinsk onkolog, urolog og stråling onkolog.

Effekter

På grund af det følsomme område behandles, og funktionen af prostata behandling kan påvirke urinveje, seksuel og tarm funktion. Bunden af blæren kan blive beskadiget, når prostata er fjernet eller i løbet af strålebehandling. Dette vil føre til nogle urin lækage eller inkontinens. Der kan også være skader i endetarmen, der forårsager blødning, hastende karakter eller diarré. Nogle mænd mister deres evne til at have en erektion, selv om de opretholde sexlyst. En lille procentdel af mænd får sædblæren invasion, og Sædblærer nødt til at blive fjernet eller rettet af stråling. Dette kan gøre mænd ufrugtbar.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com