American Association of nyrepatienter anbefalede kostvaner

05/19/2011 by admin

Den amerikanske sammenslutning af nyre patienter (AAKP) er en organisation, der er indledt af nyrepatienter søger hjælp for deres tilstand, "instrueret af patienter, for patienter." Dens primære fokus er at give mennesker med nyreproblemer så mange oplysninger om deres forhold som muligt, med særlig vægt på kost. Ordentlig kost er meget vigtigt for nyrepatienter, og der kan være megen forvirring og misinformation om hvad er god kost for mennesker med nyreproblemer. AAKP vedligeholder en omfattende bibliotek på deres officielle hjemmeside, og afsnittet "kost" indeholder mange anbefalinger og oplysninger om den rigtige kost.

Generelle oplysninger om kost til nyrepatienter

Spise rigtigt er afgørende for nyrepatienter, både for dem på dialyse og dem, der har modtaget transplantationer. Kosten skal være afbalanceret med det korrekte beløb af væskeindtag samt protein og næringsstoffer. Enkelte patienter har individuelle behov, og nyrepatienter bør være under pleje af personlige ernæringseksperter, der specialiserer sig i at arbejde med nyrepatienter. Det er let for nyrepatienter at blive anæmiske, så du skal spise nok jern, generelt fundet i kød og bønner. Nyrepatienter skal også undgå fødevarer med højt fosfat og kalium mens få nok calcium i deres kost.

Kalium sikkerhed Zone

Nyrepatienter skal holde et skarpt øje på deres kalium niveauer. Kalium er en nødvendig næringsstof, men har det forkerte niveau af kalium kan være et stort problem for nyrepatienter. Der er nogle fødevarer, du kan undgå og nogle fødevarer, du skal spise for at holde din kalium niveauer optimal mens man spiser sundt.

Høj-kalium fødevarer til nyrepatienter at undgå eller begrænse er fødevarer som meloner, orange juice, kartofler, nødder, spinat, chokolade og mejeriprodukter produkter. Fødevarer med lavt indhold af kalium er frugter som æbler, kirsebær, mange slags bær, ferskner, tangeriner, ananas, blommer og æbler. Lav-kalium grøntsager er fødevarer som agurker, broccoli, blomkål, peberfrugter, sommer squash og zucchini.

Dialyse, Protein og fedt

Det kan være vanskeligt for dialysepatienter til at opretholde et sundt niveau af fedt og kolesterol på grund af det øgede behov for protein, som ofte kommer i form af kød. AAKP har flere henstillinger om opfylder dit behov for protein samtidig skære ud de usunde fedtstoffer og sænke kolesterol.

Ikke få din protein fra kød med en stor mængde af fedt, som bacon, hotdogs og pålæg. Vælg magre proteiner som mørbrad og uden skind kylling og kalkun. Brug æg erstatninger eller æggehvider i stedet for hele ægget. Bruge klæbefri spray til at tilberede dine måltider i stedet for at tilføje smør eller margarine. Spise fedtfri eller fedtfattig mejeri produkter.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com