Hvordan til at identificere symptomer på lungehindebetændelse

06/12/2010 by admin

Lungehindebetændelse er det begreb, der anvendes til en tilstand, der beskriver betændelse eller irritation til foring af lungerne og brysthulen, kaldes lungehinden. Denne foring består af to lag af tynd membran. Lungehindebetændelse kan være forårsaget af en lang række faktorer, herunder men ikke begrænset til en bakteriel, viral eller svampeinfektion, skader eller blodpropper, sygdom eller generel irritanter. Betingelsen er forårsaget når væske hober sig op mellem de to tynde lag af membraner, som kaldes "våd lungehindebetændelse." Hvis ingen væske oprustning, kaldes tilstanden "tør lungehindebetændelse." Betingelsen kan påvirke alle aldre og køn, men risici øges med lungebetændelse eller andre lunge eller brystet infektioner samt rib frakturer og mange nyrerne, leveren og bugspytkirtlen lidelser og kræft. En person, der ved, hvordan til at identificere symptomer på lungehindebetændelse kan iværksætte hurtig behandling samt for at undgå komplikationer.

Instruktioner

• Være opmærksomme på eventuelle pludselige brystsmerter, der forværres med vejrtrækning eller hoste. Mange enkeltpersoner, at smerten minder som oplevede med et brækket ribben. Smerter kan variere efter enkelte, fra en kedelig, dunkende smerte til skarpe, stikkende smerte fornemmelser. Smerten vil generelt være lokaliseret over området af brystet, der er berørt.

• Tage din temperatur. Nogle gange men ikke altid, lungehindebetændelse vil præsentere med feber. Hvis du har kronisk lungeproblemer såsom astma, bronkitis, emfysem eller lignende betingelser, kan du være på et højere risiko for at udvikle lungehindebetændelse.

• Ur for tegn på hurtig eller overfladisk vejrtrækning Når siddende eller stående. Folk plaget med lungehindebetændelse ofte ligge på den ramte side, da det hjælper til at genopleve smerten af vejrtrækning. Men som tilstanden forværres, vejrtrækning bliver vanskeligere uanset hvad holdning.

• Være opmærksom ubehag eller smerter ved bevægelse eller rører den ramte side, især hvis du føler du måske har såret en rib. Bud eller følsomme områder, som føler forslået (med eller uden tilstedeværelse af et blåt mærke) er et tegn på at noget er galt.

• Tage noter din fysiske tilstand, og hvordan du føler på daglig basis. Aldrig forsøge at selvstændige diagnosticere en tilstand, men vær klar over, hvad der er normalt og hvad er ikke til din egen krop. Hvis du har nogen usædvanlig eller mærkbar åndedrætsbesvær, planlægge et besøg med din læge for test.

Tips & advarsler

  • Hurtig behandling kan give lindring af symptomer inden for en til to uger. Nogle personer (med rådgivning af en læge) kan finde nogle lindring gennem brystet binding. Men undgå bindende brystet for mere end et par timer ad gangen. Selvom bindende kan give lindring fra smerter, fjerne bindende hver par timer og tvinge dig selv til at tage dybe indåndinger for at forhindre lungebetændelse.
  • Venstre ubehandlet, kan lungehindebetændelse føre til komplikationer som lungebetændelse og væske oprustning, som alvorligt vil påvirke vejrtrækningen. Derudover kan arvæv (tiltrædelser) danne, som kan forårsage kroniske vejrtrækningsproblemer.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com