Metabolisk acidose behandling

06/13/2010 by admin

Metabolisk acidose opstår, når kroppen begynder beholde for meget syre, eller undlader at fjerne en ordentlig mængde syre. Metabolisk acidose omfatter flere typer af acidose, herunder mælkesyre acidose og ketoacidose. Flere medicinske tilstande kan forårsage metabolisk acidose, herunder diabetes, nyresvigt, visse blodsygdomme, mangel på ilt og indtagelse af giftige stoffer, der nedbryder til syrer under fordøjelsen. Behandlingsmuligheder afhænger af årsagen og normalt behandle den underliggende sygdom.

Behandling

Behandlinger til at gendanne syre balance omfatter hæmodialyse at bortfiltrere toksiner nyrerne ikke kan behandle, IV væsker og medicin. Hæmodialyse er normalt reserveret til nogen lider af nyresvigt, især hvis det er forårsaget af indtagelse af giftstoffer, som ethylenglycol (frostvæske), methanol (brændstof) eller en overdosis af salicylat (acetylsalicylsyre). Antibiotika og kulhydrat restriktion kan undertiden være gavnlige for en person med mælkesyre acidose.

Sværhedsgraden

Sværhedsgraden af acidemia, som er betegnelsen for overskydende syre niveauer, bestemmer, om betingelsen er behandlet. For en person med mild acidemia er det normalt bedre ikke at forstyrre acidose. I stedet, læger vil forsøge at regulere lidelse forårsager den syre ubalance. Dog, hvis blod pH er for lav, kan det være nødvendigt at forsøge at reducere acidemia hurtigere, i stedet for at lade kroppen til at vende tilbage til et normalt niveau på sin egen.

Bikarbonat terapi

Bikarbonat, eller bagepulver, der bruges, når en patient kræver akut behandling til at sænke syre og genoprette pH balance. Denne terapi er kontroversielt, fordi det ikke altid virker og kan forårsage alvorlige bivirkninger. Hvis en læge giver for meget bikarbonat, kan patienten udvikle metabolisk alkalose. Metabolisk alkalose er den modsatte tilstand af metabolisk acidose, hvor blodet bliver for basisk. Bikarbonat behandling kan forårsage respiratorisk spørgsmål, elektrolytforstyrrelser og nedbrydningen af optimal kalium niveauer. Med svære tilfælde af acidemia finde de fleste læger risici forbundet med bikarbonat terapi berettiget.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com