Om hjertesygdomme & arvelighed

09/02/2010 by admin

Hjertesygdom er en af de førende dødsårsager i vores samfund. Der findes arvelige faktorer, der bidrager til risikoen for at udvikle visse sygdomme, herunder hjertesygdomme. Du kan ikke ændre din familie historie eller generne du arver, men du kan kontrollere og ændre din livsstil og sundhed vaner.

Kende din families historie

Du bør vide sundhedsoplysninger om dine nære slægtninge, bedsteforældre, forældre, tanter, onkler, fætre og søskende. Familiens historie er en af de vigtigste risikofaktorer for sundhedsmæssige problemer som hjertesygdom, som familiemedlemmer del gener, miljø, livsstil og vaner. Slægtshistorie kaster lys på både personens gener og andre fælles risikofaktorer. At have et familiemedlem med en bestemt sygdom betyder ikke, du vil udvikle, at samme sygdom, det bare antyder at du er i højere risiko og skal vedtage sund livsstilsvaner for at reducere din risiko.

Del din families historie

Sørg for, at andre nære slægtninge ved familiens historie, så de kan bruge det til deres fordel. Give familiens historie til din læge, for at hjælpe ham med at foretage en ordentlig vurdering. Det vil hjælpe din læge vide, hvad du behøver at blive testet og screenet for, i hvilken alder og hvor ofte. At kende din families historie vil også hjælpe lægen stille dig de rigtige spørgsmål og komme med forslag til dig vedrørende din sundhed, livsstil og vaner.

Ved risikofaktorer

Risikofaktorer for hjertesygdom omfatter: familie historie af hjertesygdomme; fedme; høj kolesterol; høj triglycerider; høj stress; stillesiddende livsstil; rygning; overdreven alkoholforbrug; type 2 diabetes; og forhøjet blodtryk. Mange mennesker tror, de har "dårlige gener" på grund af deres familiehistorie. Der er ingen gode eller dårlige gener; Det er samspillet mellem gener og miljø og adfærdsmæssige risikofaktorer, der betyder mest, og disse er ting, der kan ændres. Den bedste strategi for at bevare dit helbred er at reducere risikobetonet adfærd som rygning, og øge sund adfærd som udøver.

Vide, hvordan man skal håndtere risikofaktorer

Hvis du ved du er i fare for en bestemt sygdom som hjertesygdomme kan du tage positive skridt til at forhindre eller forsinke sin debut. De fleste risikofaktorer for hjertesygdom kredser omkring vægt, kost og motion. Hvis du er overvægtig, tabe. Dette vil indebære ændre din kost og motion mere. Hvis du har højt kolesteroltal ændre din kost og udøver mere vil bidrage til at styre det så godt. Kost og motion er vigtige for kontrollerende eller forebyggelse af type 2 diabetes og højt blodtryk, to førende årsager til hjertesygdomme. Andre ændringer i livsstil er behov for, hvis du ryger, drikker for meget eller har for meget stress dit liv. For en eller alle af disse skal du have nogle professionel rådgivning eller adfærdsmæssige hjælp, men medmindre du lykkes i at ændre disse vaner du vil ikke reducere din risiko for hjertesygdomme og familiens historie kan blive din historie.

Overbevisende statistik

Ifølge Dr. Emily Senay, har nylige undersøgelser konstateret, at en person med en første grads og en andengrads slægtning, der har lidt fra hjertesygdom før alder 60 er ca 10 gange mere tilbøjelige til at lide af hjertesygdomme tidligt end en person med ingen hjertesygdom i hans families historie.

Ifølge Dr. Jill Pell, rapportering i "British Medical Journal," har 14 procent af familier en historie af hjertesygdomme; disse familier udgør 72 procent af tidlige dødsfald som følge af hjertesygdom; og disse familier udgør 48 procent af koronar hovedbegivenheder. Pell rapporterer også, at "screening dem nære slægtninge, og at tage skridt mod risikofaktorer såsom høj kolesterol, rygning, sukkersyge og forhøjet blodtryk kan forhindre mere end 80 procent af de tidlige hjerteanfald, der forekommer i Storbritannien hvert år."


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com