Hvordan til at diagnosticere tyktarmskræft

06/05/2010 by admin

Tyktarmskræft er kræft, der opstår i tyktarmen, ellers kendt som kolon, som er den sidste del af fordøjelseskanalen. Det begynder ofte når præcancerøse polypper, eller klumper af celler, udgør på den indvendige foring af tyktarmen. Hvis venstre ubehandlet, kan disse polypper blive til kræft over tid. Heldigvis, dog med regelmæssig screeningstest, tyktarmskræft kan undgås eller helbredes hvis polypper findes tidligt nok. Nøglen til at diagnosticere tyktarmskræft er derfor, at gennemgå regelmæssig screeningstest.

Instruktioner

• Få en koloskopi screening test en gang hvert 10 år. Ifølge den amerikanske forebyggende tjenester Task Force, er dette den bedste måde at diagnosticere tyktarmskræft. En koloskopi er en test, der undersøger den indvendige foring af tyktarmen ved hjælp af en lang, tynd, fleksibel slange med et kamera, der er knyttet til slutningen. Dette rør er placeret gennem endetarmen og op gennem hele længden af tyktarmen til at søge polypper eller usædvanlige vækster. Hvis nogen er fundet, vil blive taget biopsier og små vækster fjernes straks. Hvis store polypper er til stede og biopsi resultater bevise, at de kræft, fjernes de kirurgisk senere.

• Har en fækal okkult blodprøve taget hvert år, hvis du vælger at bruge det som din eneste form for diagnose. Fækal okkult blodprøver bruge en taburet prøve for at teste for skjulte blod i afføringen, der er ofte et tegn på, at tyktarmskræft er til stede.

• Har en sigmoideoskopi udføres hvert femte år med fækal okkult blodprøver gjort i mellem. Ligesom en koloskopi, en sigmoideoskopi bruger et rør til at inspicere endetarmen og sigmoid, de sidste to fødder af tyktarmen.

• Har en CT colonography eller virtual koloskopi, gjort i stedet for en koloskopi. For at undgå invasive koloskopi proceduren, kan du vælge en CT colonography i stedet. Det bruger en CT scanner til at producere billeder af indersiden af kolon til at kontrollere for polypper uden fysisk indsætte et ubehageligt rør inde i dig.

• Har iscenesættelse prøvninger hvis du modtager en positiv diagnose for tarmkræft. Iscenesættelse tester check for at se hvor dybt kræften har trængt ind i tyktarmen og hvorvidt det har spredt sig til nærliggende organer. Denne viden vil hjælpe læger vælge den passende handlingsplan for at tage for din sag.

Tips & advarsler

  • Selv om disse er de mest almindeligt anvendte former for kolon kræftdiagnose landsdækkende, der er andre tests på speciale klinikker, såsom Mayo Clinic. Hvis du er i høj risiko for at udvikle tyktarmskræft, check med sådanne klinikker til at se, hvilke former for diagnose er tilgængelige.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com